Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες της GM φτάνουν τους 342 ίππους

GMC Hummer EV

Η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε τους ηλεκτρικούς κινητήρες Ultium Drive, τρεις μονάδες που μπορούν να τοποθετηθούν ξεχωριστά ή ακόμα και όλες μαζί - όπως στην περίπτωση του GMC Hummer EV, για το οποίο θα παράγουν συνδυαστικά 1.014 hp.

Ο πρώτος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 241 ίππους και τοποθετείται στον εμπρός άξονα, ο δεύτερος και ισχυρότερος φτάνει τους 342 hp και μπορεί να κινεί τόσο τους εμπρός όσο και τους πίσω τροχούς, ενώ ένα τρίτο μικρότερο μοτέρ 83 ίππων έχει το σκοπό υποβοήθησης της τετρακίνησης σε αυτοκίνητα όπως το ηλεκτρικό Hummer, που θα παρουσιαστεί μέσα σε αυτό το Φθινόπωρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η GM παρουσίασε και το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρησης του συστήματος τριών κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (και συγκεντρώνοντας / αναλύοντας δεδομένα από την οδήγηση) βοηθά στη βέλτιστη κατανομή της ροπής από κάθε κινητήρα και σε κάθε τροχό - με στόχο φυσικά τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η οικογένεια των κινητήρων Ulltium μοιράζεται τις ίδιες βασικές σχεδιαστικές αρχές και μεθόδους παραγωγής με άλλους ηλεκτροκινητήρες της General Motors, με σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακας.

Ο μετατροπέας του ρεύματος, ο ενσωματωμένος φορτιστής και άλλα συστήματα είναι εξ αρχής συνδεδεμένα με τα σύστημα των ηλεκτροκινητήρων, για να περιοριστεί η κατασκευαστική πολυπλοκότητα και κατά συνέπεια και το κόστος. Επιπλέον, πολλά επιμέρους εξαρτήματα έχουν μέχρι και το μισό μέγεθος και βάρος από προηγούμενους ηλεκτροκινητήρες της GM.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ