Πώς η Tesla κάνει «πειραματόζωα» τους οδηγούς;

Tesla driving

Αναφορές του αμερικανικού περιοδικού Consumer Report αναδεικνύουν πόσο επικίνδυνη είναι η πρακτική της Tesla να μετατρέπει τους οδηγούς σε... πειραματόζωα, προκειμένου να δοκιμάζει τα συστήματά της σε πραγματικές συνθήκες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η αποτυχία καλής λειτουργίας των αυτόνομων συστημάτων της Tesla έχει αποτυπωθεί σε σοκαριστικά βίντεο που κυκλοφορούν κατά καιρούς στο διαδίκτυο.

Πρόσφατα, η αμερικάνικη εταιρεία, γνωστή για τις ριζοσπαστικές της ιδέες, επέλεξε συγκεκριμένους οδηγούς-αγοραστές προκειμένου να εξελίξει σε πραγματικές συνθήκες το τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόνομης οδήγησης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κατεβάσουν στο αυτοκίνητό τους τη Beta έκδοση 9 του Auto Pilot.

Με αφορμή ένα βίντεο που απεικονίζει ένα Tesla να αδυνατεί να λειτουργήσει σωστά στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, το Consumer Report στηλιτεύει τη συγκεκριμένη πρακτική αναδεικνύοντας τους κινδύνους που κρύβει. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αναφορές, οι ανυποψίαστοι δοκιμαστές-οδηγοί δεν έχουν λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλειά τους, ούτε έχουν γίνει αποδέκτες συγκεκριμένων οδηγιών σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Model 3

Χαρακτηριστικά αναφέρουν τα στελέχη του Consumer Report: «Οι καταναλωτές πληρώνουν ένα καινούργιο Tesla για να γίνουν στην πραγματικότητα μηχανικοί εξέλιξης χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας. Οι υπόλοιπες εταιρείες αυτοκινήτων πραγματοποιούν δοκιμές σε ελεγχόμενες συνθήκες και από εξειδικευμένο προσωπικό. Η απλή σύσταση που κάνει η Tesla μόνο για αυξημένη προσοχή δεν είναι επαρκής. Γνωρίζουμε πως η δοκιμή συστημάτων αυτόνομης οδήγησης χωρίς επαρκή υποστήριξη μπορεί να καταλήξει σε θανάτους».

Μέσα από το παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε πόσα «λάθη» κάνει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla, κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες κάτω από άλλες συνθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ