Στην Ευρώπη το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης των 10.000 ευρώ

Eli Zero

Στη γραμμή παραγωγής πέρασε το διθέσιο ηλεκτρικό όχημα της Eli Elecrtic Vehicles, οι πωλήσεις του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν σε 13 ευρωπαϊκές αγορές μέσα στους επόμενους μήνες.

Μια ακόμα ηλεκτροκίνητη πρόταση πρόκειται να αποχτήσει τους αμέσως επόμενους μήνες η ευρωπαϊκή αγορά, καθώς το φιλόδοξο project μιας νεοφυούς εταιρείας έφτασε ως τη γραμμή παραγωγής.

Ο λόγος για την Eli Electric Vehicle και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Eli Zero, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2018 στη Διεθνή Έκθεση Καταναλωτικών Αγαθών στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών και σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, βρίσκεται προ των πυλών της ευρωπαϊκής αγοράς.

Έκτακτη επικαιρότητα: Νέο λουκέτο στην ασφαλιστική αγορά. Στον αέρα χιλιάδες αυτοκίνητα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και η εταιρεία έχει έδρα το Los Angeles, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα πραγματοποιείται στην Κίνα, ενώ η επιλογή της γηραιάς ηπείρου για το λανσάρισμά του σχετίζεται με τις συνθήκες που επικρατούν στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ευρώπης, καθώς και με την ευνοϊκότερη νομοθεσία που διέπει την κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων microcars.

To Eli Zero εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, έχοντας την ικανότητα να αναπτύσσει έως και 45 χλμ./ώρα. Αντιστοίχως, τα 6 kWh των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας τού επιτρέπουν να διανύσει μια απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων, ωστόσο, στην έκδοση των 8 kWh, η μέγιστη αυτονομία υπερβαίνει τα 110 χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση για τη φόρτιση των μπαταριών του Eli Zero απαιτούνται 2,5 ώρες για την έκδοση των 6 kWh και 3,5 ώρες για την έκδοση των 8 kWh, καθώς ο προεγκατεστημένος φορτιστής υποστηρίζει την ισχύ φόρτισης των 3,2 kWh.

Με μήκος 2,25 μέτρα και χώρο αποσκευών 160 λίτρων, το Eli Zero μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες στο εσωτερικό του, αποτελώντας μια ξεκάθαρα αστική λύση μετακίνησης.

Ο πλούσιος εξοπλισμός του είναι ένα ακόμα προσόν το οποίο δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, το ηλεκτροκίνητο city car διαθέτει κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα κλιματισμού, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, υποβοήθηση φρένων, σύστημα key less entry και προβολείς τεχνολογίας LED.

Στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ανήκει και η ηλιοροφή, ενώ σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο, αποτελείται αποκλειστικά από αλουμίνιο, γεγονός που έχει εξασφαλίσει τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ