Η Opel ετοιμάζει ένα νέο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Opel Experimental

Η Opel μπαίνει στο παιχνίδι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου των 25.000 ευρώ, βάσει των σχεδιαστικών και τεχνικών προδιαγραφών που άνοιξε το πρωτότυπο Experimental στην έκθεση του Μονάχου.

Η Opel, αξιοποιώντας τις οικονομίες κλίμακας του ομίλου Stellantis, μπαίνει έτσι στην πολυπληθή ομάδα των κατασκευαστών που θα προσφέρουν τα προσεχή χρόνια μια προσιτή ηλεκτρική πρόταση με τιμή που θα ξεκινά από τα 25.000 ευρώ. Το ίδιο -έχουν επιβεβαιώσει πως- θα κάνουν οι Volkswagen, Tesla, Citroen, Renault και άλλες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Opel, Florian Huettl, που είπε: «Με τις αμιγώς ηλεκτρικές πλατφόρμες από τη Stellantis θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τιμές που θα μας επιτρέψουν να προσεγγίσουμε πολύ μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό».

Οι οικονομίες κλίμακας αυτές δεν αποκλείεται να κάνουν το προσιτό Opel EV παρεμφερές, αν όχι πανομοιότυπο, με το επερχόμενο αντίστοιχο e-C3 που ετοιμάζει η Citroen - επίσης μέλος του τεράστιου ομίλου της Stellantis.

Στην κατηγορία αυτή θα προστεθούν τα προσεχή χρόνια και τα Renault 5 και Volkswagen ID.2, όπως και το αντίστοιχο Tesla που ενδέχεται να ονομάζεται Model 2. Πρόκειται για τις απαντήσεις των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών στις όλο και αυξανόμενες αντίστοιχες προτάσεις των Κινέζων, όπως της MG και της BYD.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο Huettl, όλα τα μοντέλα της γκάμας της εταιρείας θα προσφέρονται από το 2024 και με αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, κάθε καινούριο Opel που θα παρουσιάζεται από το 2025 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ από το 2028 το Russelsheim θα πάψει να παράγει πλέον αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δύο από τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που παρουσίασε η Opel στην έκθεση ΙΑΑ 2023 του Μονάχου αυτές τις μέρες είναι το station wagon Astra Sports Tourer Electric και το ανανεωμένο Corsa-e. Αυτά βρίσκονταν δίπλα στο ηλεκτρικό πρωτότυπο Experimental, που διάνοιξε τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις της εταιρείας για το μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν το Experimental θα αποκτήσει και έκδοση παραγωγής. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον διάδοχο του θρυλικού Manta, ενός sports-coupe που η γερμανική εταιρεία κατασκεύαζε από το 1970 μέχρι το 1988.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ