Πότε έρχονται τα μικρά ηλεκτρικά VW ID.1 και ID.2;

Volkswagen ID.1

Τα μικρά αμιγώς ηλεκτρικά Volkswagen ID.1 και ID.2, και τα αντίστοιχά τους Skoda Elroq και Seat Acandra, προγραμματίζονται για το 2024 με τιμή που αναμένεται -χωρίς την επιδότηση- να ξεκινά από τις 19 χιλιάδες Ευρω.

Η Volkswagen έχει επίσημα επιβεβαιώσει ότι κατασκευάζει ένα συμπαγές ηλεκτρικό πόλης σε δύο παραλλαγές, το οποίο θα βασίσει στη πλατφόρμα ΜΕΒ - καθώς η γερμανική εταιρεία δεν θα περιμένει την έλευση του αποκλειστικού για ηλεκτροκίνηση νέου της δαπεδου, που θα αντικαταστήσει τις πλατφόρμες MEB και PPE.

Οι παραλλαγές του συμπαγούς ηλεκτρικού της VW θα ονομάζονται ID.1 και ID.2 και θα είναι ένα κλασσικό supermini και ένα Β-SUV. Το μήκος τους αναμένεται να μην ξεπερνά τα 3,8 μέτρα, που σημαίνει ότι θα είναι μεγαλύτερα από το up! αλλά μικρότερα από το Polo, και φυσικά η σχεδιαστική ταυτότητα θα ακολουθεί τα πρότυπα της ηλεκτρικής «οικογένειας» ID.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες πληροφορίες για τις μπαταρίες των δύο αυτοκινήτων αναφέρουν ότι θα έχουν χωρητικότητα 24 kWh και 36 kWh, που σημαίνει ότι η αυτονομία τους θα κυμαίνεται στα 200 ως 250 χιλιόμετρα.

Τα Skoda Elroq και Seat Acandra θα βασιστούν στα ID.1 και ID.2 και θα διατίθεται και αυτά σε τιμή κάτω των 20 χιλιάδων Ευρώ. Ωστόσο, το ισπανικό και το τσέχικο αντίτυπο του μικρού αυτοκινήτου πόλης φημολογίεται ότι θα παρουσιαστούν λίγο μετά από τα αντίστοιχα της Volkswagen.

Άλλες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι η παραγωγή του Seat Acandra θα είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει, στα εργοστάσια της ισπανικής εταιρείας στο Martorell και στην Pamplona.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ