Σε λειτουργία ο ισχυρότερος φορτιστής στον κόσμο. 100% φόρτιση σε 15 λεπτά (video)

Σε λειτουργία ο ισχυρότερος φορτιστής στον κόσμο 2022

Σε λειτουργία τέθηκαν οι ταχύτεροι φορτιστές στον κόσμο ΑΒΒ Terra 360, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν 100 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά.

Ειδικότερα οι σταθμοί με τους πρώτους πανίσχυρους ταχυφορτιστές της σουηδοελβετικής ABB μπήκαν σε λειτουργία στη Νορβηγία με στόχο να κατεβάσουν το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγορά της Νορβηγίας δεν επιλέχθηκε τυχαία γι' αυτή την πρώτη εφαρμογή των ΑΒΒ Terra 360, αφού στη σκανδιναβική χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων υπάρχουν περισσότεροι από 600.000 οδηγοί που χρησιμοποιούν αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Η πρώτοι υπερφορτιστές της ABB μπήκαν πιλοτικά σε λειτουργία σε συνεργασία με την εγχώρια πάροχο ηλεκτρικής κινητικότητας Eviny σε εμπορικό κέντρο της πόλης Bergen. Στόχος των δύο εταιρειών έπειτα από την πιλοτική φάση του προγράμματος είναι να τοποθετήσουν περισσότερους σταθμούς με Terra 360 τόσο στη Νορβηγία όσο και στην γειτονική Σουηδία.

Οι πανίσχυροι ABB Terra 360 έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν δύο οχήματα ταυτόχρονα με μέγιστη προσφερόμενη ισχύ τα 360 kW. Εφόσον η συστοιχία μπαταριών ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου υποστηρίζει αυτή την ισχύ, οι Terra 360 μπορούν να την φορτίσουν πλήρως μέσα σε διάστημα λιγότερο των 15 λεπτών, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι εν λόγω φορτιστές υποστηρίζουν τα πρότυπα CCS-1, CCS-2, CHAdeMO και AC Type-2 και για επαγγελματικά οχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τις δυνατότητες φόρτισης που έχει ο νέος Terra 360, διαθέτει μεγάλη οθόνη 27 ιντσών που διευκολύνει στην κατανόηση της διαδικασίας φόρτισης, ενώ η τοποθέτησή της σε σχετικά χαμηλό σημείο ευνοεί την χρήση του από οδηγούς με κινητικά προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι η Νορβηγία έχει βάλει ως στόχο να γίνει το πρώτο κράτος στον κόσμο που θα σταματήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου, με το 2025 τη χρονιά-σταθμό για την σκανδιναβική χώρα. Η Νορβηγία αποτελεί αυτή τη στιγμή τη χώρα με τη μεγαλύτερη διείσδυση αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων παγκοσμίως με το 64,5% των καινούριων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν εκεί το 2021 να είναι αυτής της κατηγορίας.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ