Εορταστικό Renault 5 με ηλεκτρική καρδιά και μαρμάρινο τιμόνι

Renault 5 Diamant 1

Το ηλεκτρικό restomod αποτελεί μέρος των εορτασμών για την 50ή επέτειο του εμβληματικού γαλλικού σουπερμίνι.

Το Renault 5 παρουσιάστηκε το 1972 και αμέσως έγινε εμπορική επιτυχία. Μέσα σε 12 χρόνια ζωής, η πρώτη γενιά του 5 κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Renault 5 Diamant 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να τιμήσει την 50ή επέτειο του μικρού χάτσμπακ, η εταιρεία με λογότυπο το ρόμβο/διαμάντι συνεργάστηκε με τον Γάλλο σχεδιαστή Pierre Gonalons για ένα μοναδικό restomod δημιούργημα, που ονομάστηκε “Diamant”.

Renault 5 Diamant 3

Το Renault 5 Diamant είναι ένα ηλεκτρικό σουπερμίνι με ηλεκτρικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή και τριπλής επίστρωσης βαφή που έχει ως βάση το ροζ/μωβ, ενώ διαθέτει και πολλές λεπτομέρειες σε χρώμα ροζ χρυσού. Επιπλέον, τα φωτιστικά σώματα έχουν σχήμα που παραπέμπει σε πολύτιμους λίθους και χαρίζουν μια ενδιαφέρουσα, ξεχωριστή εμφάνιση, ενώ οι δίχρωμοι τροχοί φέρουν έναν ήλιο στο κέντρο τους.

Renault 5 Diamant 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εσωτερικό του Renault 5 Diamant είναι εξαιρετικά λιτό. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του τμήματος Renault Design, ο Pierre Gonalons απλοποίησε το αυτοκίνητο διατηρώντας μόνο πολύ συγκεκριμένα αντικείμενα. Για παράδειγμα, οι χειρολαβές, το πλαίσιο των παραθύρων, οι καθρέφτες και ο επιλογέας ταχυτήτων, έχουν μοναδική σχεδίαση και πρόκειται για επιχρυσωμένα ανοξείδωτα και ανθεκτικά υλικά. Η κονσόλα δαπέδου και το τιμόνι έχουν μαρμάρινη επένδυση, με το σχήμα του τελευταίου να είναι πολύ ιδιαίτερο.

Renault 5 Diamant 9

Εκτός από την αφαίρεση του κινητήρα και των παρελκόμενων του για να δημιουργηθεί χώρος για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το restomod Renault 5 Diamant διαθέτει αναβαθμισμένο πίνακα οργάνων που δείχνει και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Ακόμα, το ξεκλείδωμα των θυρών διαθέτει σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Renault 5 Diamant 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι το Renault 5 Diamant είναι ένα μοναδικό πρωτότυπο, το επερχόμενο ηλεκτρικό 5 μαζικής παραγωγής θα αρχίσει να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής το 2024 και θα αντικαταστήσει το Zoe.

Renault 5 Diamant 10

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ