Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV 1

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Maybach διαθέτει 660 ίππους και αυτονομία που φτάνει τα 600 χλμ.

Η Mercedes-Maybach δουλεύει εδώ και καιρό πάνω στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και σήμερα μας παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στη νέα EQS SUV.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η νέα Mercedes-Maybach EQS 680 SUV ξεχωρίζει αισθητικά από τις πρόσθετες λεπτομέρειες χρωμίου, τη διαφοροποιημένη μάσκα, τη διχρωμία του αμαξώματος, τις σφυρήλατες ζάντες 21 και 22 ιντσών, και φυσικά από τον διαφορετικό λογότυπο.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV 3

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της νέας Mercedes-Maybach EQS 680 SUV αποτελείται από δύο ηλεκτρομοτέρ που εξασφαλίζουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης 4MATIC και αποδίδει 660 ίππους και 950 Nm ροπή. Η γερμανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την χωρητικότητα της μπαταρίας, αλλά το μεγάλο πακέτο μπαταριών της εταιρείας είναι 107,8 kWh. Σύμφωνα όμως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αυτονομία του μοντέλου θα φτάνει τα 600 χλμ.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στο μεγάλο πολυτελές SUV είναι αρκετά δυνατές, με τον κατασκευαστή να ανακοινώνει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ. σε 4,4 δλ. και τελική ταχύτητα 210 χλμ.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV 5

Η φόρτιση της νέας ηλεκτροκίνητης Mercedes-Benz EQS 680 SUV είναι μια γρήγορη διαδικασία, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή ισχύος 22 kW, ενώ μπορεί να συνδεθεί με ταχυφορτιστή 200 kW. Στην τελευταία περίπτωση, για να γεμίσει η μπαταρία από το 10% έως το 80% χρειάζεται μόλις 31 λεπτά.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Mercedes-Maybach EQS 680 SUV έχει αλλαγές και στα προγράμματα οδήγησης, με το Comfort να έχει αντικατασταθεί από το Maybach που αντιλαμβάνεται μέσω αισθητήρων εάν χρησιμοποιούνται οι πίσω θέσεις, ρυθμίζοντας αναλόγως την αερανάρτηση.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV 7

Η καμπίνα είναι ντυμένη με οικολογικό δέρμα και όπως είναι ευκόλως κατανοητό ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι υπερπλήρης, ενώ μπορεί να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο χάρη στην ατελείωτη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός ενημερώνεται από δύο τεράστιες οθόνες του συστήματος MBUX, ο συνοδηγός έχει την δική του οθόνη, ενώ οι πίσω ψυχαγωγούνται από το ένα σετ δικών τους οθονών διαγωνίου 11,6 ιντσών.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV 9

Η διάθεση της νέας Mercedes-Maybach EQS 680 SUV θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες με άγνωστη προς το παρόν τιμή εκκίνησης, ενώ είναι άγνωστο εάν θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις του μοντέλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ