Πότε περιμένουμε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Suzuki

Suzuki eVX Concept

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας, που θα βασιστεί στο πρωτότυπο Suzuki eVX, προγραμματίζεται για το 2025. Διαβάστε όσα γνωρίζουμε για αυτήν μέχρι στιγμής.

Η Suzuki είναι ο 11ος σε πωλήσεις κατασκευαστής του πλανήτη, με παραγωγή 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων το 2023, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κάνει το πέρασμα στην αμιγή ηλεκτροκίνηση - παρότι διαθέτει στην αγορά εξελιγμένες υβριδικές τεχνολογίες.

Ανεπίσημο σχέδιο για την πιθανή εμφάνιση του ηλεκτρικού B-SUV της Suzuki
Ανεπίσημο σχέδιο για την πιθανή εμφάνιση του ηλεκτρικού B-SUV της Suzuki
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό θα αλλάξει το 2025, που θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV. Με μήκος περίπου 4,3 μέτρων, δηλαδή περίπου στο μήκος του σημερινού υβριδικού S-Cross, θα βρίσκεται στα άνω άκρα της κατηγορίας των B-SUV. Στο δάπεδό του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα φιλοξενεί μπαταρία 60 kWh.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα έχει και έκδοση με δύο μπαταρίες, ώστε να συνεχίσει τη μακρά παράδοση που έχει η Suzuki στην τετρακίνηση - τα τελευταία χρόνια με το σύστημα AllGrip των θερμικών / υβριδικών της αυτοκινήτων.

Όμως, το μερίδιο των τετρακίνητων αυτοκινήτων στις πωλήσεις της ιαπωνικής εταιρείας είναι τέτοιο που μάλλον καθίσταται αναγκαίο να δούμε και μια καθαρά τετρακίνητη έκδοση του ηλεκτρικού Suzuki, αυτή τη φορά με ένα ηλεκτρομοτέρ σε κάθε άξονα.

Ο σχεδιασμός του θα βασιστεί στο πρωτότυπο Suzuki eVX που οι Ιάπωνες παρουσίασαν στις αρχές του 2023 στην Ινδία, στην βασικότερη αγορά της εταιρείας. Εν πολλοίς η σχεδιαστική του φιλοσοφία προκύπτει από τις ανάγκες της εκεί αγοράς, όμως η αλήθεια είναι ότι το πρωτότυπο δεν στερείται και ευρωπαϊκού “αέρα”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αρχικός προγραμματισμός της Suzuki ήταν να παρουσιάσει το ηλεκτρικό της SUV μέσα στο 2024, όμως ορισμένες καθυστερήσεις στη γραμμή παραγωγής μεταθέτουν την πρεμιέρα του για την Άνοιξη του επόμενου έτους, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Suzuki της Ιβηρικής, Juan Lopez Frade.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ