Πόσο κοστίζει το ακριβότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Porsche Taycan Cross Turismo

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και νέες προτάσεις του είδους συνεχώς προστίθενται στην ελληνική αγορά. Ποια είναι σήμερα η ακριβότερη εξ αυτών;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αδιαμφισβήτητα το μέλλον των μετακινήσεών μας. Με μηδενικούς ρύπους, χαμηλό κόστος μετακίνησης κυρίως όταν φορτίζουν στο σπίτι, αλλά ακόμη με περιορισμούς αυτονομίας στο ταξίδι τους, τα πλέον οικολογικά οχήματα της εποχής μας αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο των πωλήσεών τους στην Ελλάδα, ακολουθώντας αυτό που συμβαίνει και σε άλλες αγορές του πλανήτη.

Πριν από λίγες ημέρες και με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου του προγράμματος επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου «Κινούμαι Ηλεκτρικά», σας είχαμε αποκαλύψει το φθηνότερο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων στην Ελλάδα και πλέον, πηγαίνοντας στο εντελώς άλλο άκρο, επανερχόμαστε με το ακριβότερο ηλεκτρικό της αγοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Taycan Cross Turismo

Αυτό είναι η περίφημη Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo, η κορυφαία έκδοση της πρώτης ηλεκτρικής Porsche στην ιστορία, η τιμή της οποίας στην ελληνική αγορά φθάνει τα 199.600 ευρώ.

Τι παίρνει όμως ο αγοραστής της Turbo S Cross Turismo με αυτό το ακριβό ποσόν, εκτός φυσικά από την αθόρυβη λειτουργία και τους μηδενικούς ρύπους;

Κατ’ αρχάς το διαφοροποιημένο, τύπου χάτσμπακ, 4θυρο κουπέ αμάξωμα συγκριτικά με το αμιγώς σεντάν αμάξωμα της «απλής» Porsche Taycan.

Taycan Cross Turismo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα, την καλύτερη χωροταξική διάταξη, αφού η νέου τύπου οροφή προσφέρει περισσότερο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ πιο πρακτικό είναι το άνοιγμα του πίσω χώρου αποσκευών, συγκριτικά πάντα με τη σεντάν Taycan.

Και βεβαίως, στον τομέα της απόδοσης και των επιδόσεων, η έκδοση Turbo S της Porsche Taycan Cross Turismo προσφέρει ισχύ έως και 761 ίππων (με Overboost), με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί τον εντυπωσιακά χαμηλό χρόνο των 2,9 δευτερολέπτων (τελική ταχύτητα: 250 χλμ./ώρα).

Taycan Cross Turismo

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Top 5 των ακριβότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα:

  1. Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo: 199.600 ευρώ
  2. Porsche Taycan Turbo S Sport Tursimo: 199.100 ευρώ
  3. Porsche Taycan Turbo S: 198.100 ευρώ
  4. Mercedes-AMG EQS 53 4Matic: 175.800 ευρώ
  5. Mercedes EQS 580 4Matic: 170.400 ευρώ

Σημειώστε φυσικά, ότι όπως συμβαίνει και σε όλα τα ηλεκτρικά, έτσι και στα παραπάνω αυτοκίνητα αφαιρείται και η επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», που φθάνει τα 8.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ