Πόσο κοστίζει το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

smart EQ fortwo

Με όπλα του την ευελιξία και τη χρηστικότητα, το μικρότερο αυτοκίνητο στην αγορά κατοχυρώνει και τον τίτλο του φθηνότερου ηλεκτρικού IX.

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού για την απόκτηση ενός μηδενικών ρύπων μοντέλο, μιας και μετά τα εγκαίνια του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, το κράτος προσφέρει αυξημένες επιδοτήσεις που φτάνουν τις 8.000 ευρώ και υπό προϋποθέσεις τις ξεπερνάνε.

Στη χώρα μας το φθηνότερο ηλεκτρικό ΙΧ είναι το VW e-up, το οποίο, όμως, διατίθεται αποκλειστικά στο νησί της Αστυπάλαιας, όπου η γερμανική εταιρεία σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση προάγουν τις πράσινες μετακινήσεις.

smart eq fortwo φθηνότερο ηλεκτρικό Ελλάδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επομένως, ο τίτλος του πιο προσιτού μηδενικών ρύπων μοντέλων (ευρείας διάθεσης) στην ελληνική αγορά κατοχυρώνεται στο smart EQ fortwo, στην έκδοση αμαξώματος coupe, που τιμάται στα 25.990 ευρώ, μια τιμή που με την κρατική επιδότηση πέφτει στα 19.702 ευρώ.

Με μήκος 2.695 χλστ. (πλάτος 1.663 και ύψος 1.555 χλστ.), το smart EQ fortwo αποτελεί το μικρότερο μοντέλο που προσφέρεται επί ελληνικού εδάφους, αντλώντας κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 82 PS/160 Nm, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 17,6 kWh που εξασφαλίζει έως και 132 χλμ. αυτονομίας.

smart eq fortwo φθηνότερο ηλεκτρικό Ελλάδα

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής φορτιστή αυτοκινήτου, με ισχύ 4,6 ή 22 kW. Ο δεύτερος είναι προαιρετικός και επιτρέπει τη φόρτιση του smart EQ fortwo από το 10 σε 80% σε μόλις 40 λεπτά.

Οι compact διαστάσεις αναδεικνύουν το διθέσιο μοντέλο σε ιδανικό σύντροφο κατά τις καθημερινές μετακινήσεις, την ίδια ώρα που η χωρητικότητα των 260 λίτρων του πορτπαγκάζ κρίνονται αρκετά ικανοποιητικές για τη μεταφορά των αντικειμένων μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπροσθέτως, το smart EQ fortwo παίρνει υψηλό βαθμό και στον τομέα της ασφάλειας χάρη στον κλωβό ασφαλείας tridion, που σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό αερόσακων (υπάρχουν και για τα γόνατα), θωρακίζουν τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

smart eq fortwo φθηνότερο ηλεκτρικό Ελλάδα

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ