Πώς θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Bentley του 2025

Bentley Batur

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Bentley θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη χρονιά, και θα εισάγει μια ολοκαίνουρια σχεδιαστική φιλοσοφία για τα πολυτελή αυτοκίνητα του Crewe.

Η Bentley EV του 2025 θα είναι η πρώτη από τα πέντε συνολικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προγραμματίζει να παρουσιάσει η βρετανική εταιρεία μέχρι το 2030, σε συνεργασία με τη μητρική Volkswagen, στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

Κεντρική φωτό & πάνω: Η σπάνια και συλλεκτική Bentley Batur των 18 αντιτύπων
Κεντρική φωτό & πάνω: Η σπάνια και συλλεκτική Bentley Batur των 18 αντιτύπων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης και των τελευταίων λεπτομερειών του πρώτου αυτοκινήτου, και για διάφορους λόγους το χρονοδιάγραμμα είναι αρκετά σφιχτό» είπε στο αγγλικό περιοδικό Autocar ο Robin Page, διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού της Bentley.

Ο Page εργάζεται εδώ και 17 χρόνια στη Bentley, όμως μόλις πρόσφατα ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος σχεδιασμού. «Η περισσότερη δουλειά έγινε πριν την έλευσή μου, αλλά υπήρξαν ευκαιρίες να επηρεάσω κάποια πράγματα», πρόσθεσε.

«Είναι σίγουρα ενδιαφέρον να αναλαμβάνεις καινούρια προγράμματα με μια φρέσκια ματιά, σαν να τα βλέπεις σε μια έκθεση αυτοκινήτου για πρώτη φορά. Πιέζουμε για ορισμένες αλλαγές στις λεπτομέρειες, αλλά κυρίως προχωράμε κανονικά με το σχεδιασμό του δεύτερου και του τρίτου μας αυτοκινήτου», συνέχισε ο Page.

Κι όσο για τις σχεδιαστικές αλλαγές που περιμένουμε με το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Bentley, εξήγησε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι ένα EV δεν χρειάζεται μια μεγάλη, ανοιχτή γρίλια, οπότε αυτό προσφέρει την ευκαιρία για μια διαφορετική φιλοσοφία του ρύγχους, μια ευκαιρία να παίξουμε και με τα φώτα, επίσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο διευθυντής σχεδιασμού της Bentley, Robin Page
Ο διευθυντής σχεδιασμού της Bentley, Robin Page

Έπειτα, φυσικά, το αυτοκίνητό σου πρέπει να ξεχωρίζει αν το δεις από απόσταση, πρέπει ο κόσμος να αναγνωρίζει την πλήρως ηλεκτρική Bentley για αυτό που είναι. Θα έχουμε αποτύχει αν μοιάζει απλώς με ένα αυτοκίνητο βασισμένο στη [σχεδιαστική] κληρονομία μας.

Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένα εμβληματικά στοιχεία σε κάθε επιτυχημένη Bentley της ιστορίας. Αν τα αγνοήσεις, ο κόσμος θα πει πως αυτό που κατασκεύασες δεν είναι μια Bentley, ότι έχει χάσει την ταυτότητά της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Page παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους σχεδιαστές της Audi, καθώς και ότι προγραμματίζει να παρουσιάσει τις νέες σχεδιαστικές ιδέες της εταιρείας με ένα πρωτότυπο. Αλλά σημείωσε πως «πρέπει να προγραμματίσεις ένα τέτοιο πρωτότυπο προσεκτικά. Υπάρχει πάντοτε η ανησυχία ότι κάποιος θα σε αντιγράψει και ότι θα φέρει τις ιδέες σου στην παραγωγή πριν από σένα.

Υπάρχουν δύο τρόποι για μια εταιρεία σαν τη Bentley να χρησιμοποιήσει τα πρωτότυπα: είτε μέσω ενός αυτοκινήτου περιορισμένων αντιτύπων σαν τη Batur, είτε με μια μοναδικού αντιτύπου έκδοση. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις σχετικά με το τι θα αποδώσει καλύτερα», κατέληξε ο Page.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ