Πώς μπορεί να είναι η πρώτη ηλεκτρική Mercedes A-Class

Mercedes A-Class

Ο ενδεχόμενος ηλεκτρικός μετασχηματισμός της Mercedes A-Class βρίσκεται για καιρό στο επίκεντρο της φημολογίας, και αυτό είναι ένα ακόμα ανεπίσημο σχέδιο της πιθανής εμφάνισής της.

Η Mercedes διαθέτει ήδη στην ηλεκτρική της γκάμα την EQA, αλλά πρόκειται για ένα συμπαγές SUV. Ωστόσο, μετά το τέλος της ζωής της A-Class με κινητήρα εσωτερικής καύσης -με την πρόσφατη ανανέωσή της- ακούγεται ότι μπορεί να αναβιώσει ως αμιγώς ηλεκτρική - περίπτωση στην οποία θα χρειαστεί μια διαφορετική ονοματοδοσία από την εταιρεία της Στουτγάρδης, λόγω της ύπαρξης της υπερυψωμένης EQA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο Concept EQA στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017, η σιλουέτα του δεν παρουσίαζε ένα υπερυψωμένο SUV αλλά ένα κλασσικό hatchback.

Αυτό δεν ήταν τυχαίο. Η γερμανική εταιρεία ήθελε να δείξει, τότε, ότι οι τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης που ανέπτυσσε μπορούν να βρουν εφαρμογή στα συμπαγή αυτοκίνητα. Εκείνη τη στιγμή, δεν είχε κάνει ακόμα εμφανές ότι το EQA Concept θα μετεξελισσόταν σe ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Και τώρα, συνεπώς, έχει έρθει ο καιρός για τη hatchback εκδοχή του πιο συμπαγούς αυτοκινήτου στη γκάμα της Mercedes. Το διαδίκτυο βρίθει από φήμες και ανεπίσημα σχέδια ιδιωτών designers, όμως ένας εξ αυτών, ο Andrej ST, φαντάζεται την μελλοντική ηλεκτρική A-Class ως ένα τετράθυρο συμπαγές sedan, παρά ως hatchback.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Andrej ST έχει βασίσει τη σχεδιαστική του σπουδή στις γραμμές που χαρακτηρίζουν την ηλεκτρική οικογένεια EQ της Mercedes - και συγκεκριμένα στις EQE και EQS. Εν μέρει είναι λογικό να υιοθετηθούν οι ίδιες αεροδυναμικές γραμμές των δύο μεγαλύτερων ηλεκτρικών sedan της Στουτγάρδης, αλλά η sedan σιλουέτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Mercedes, όπως φυσικά και η ηλεκτρική αναγέννηση της A-Class.

Παράλληλα με το σχέδιο της τελευταίας, ο Andrej ST παρουσίασε και την «καυτή» εκδοχή της πρότασής του, με την υπογραφή της AMG. Και πάλι, ο σχεδιαστής βασίστηκε στις ενισχυμένες εκδόσεις των δύο μεγαλύτερων ηλεκτρικών sedan, για να κάνει τις σπορ προσθήκες του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ