Ποιά νέα Tesla θα δούμε τα επόμενα χρόνια;

Tesla Model 3

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις επόμενες κινήσεις της Tesla μετά το Cybertrucκ, όπως και για το ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ, αλλά πρόσφατα ο Elon Musk έδωσε λίγες -αν και συγκεχυμένες- πληροφορίες.

Ελάχιστες ως μηδαμινές είναι οι πληροφορίες για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Tesla σχετικά με τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει το δεύτερο μισό της δεκαετίας - και η μείωση των πωλήσεών της το τελευταίο διάστημα περιπλέκει τα πράγματα.

Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο του συμπαγούς Tesla με την αισθητική του Cybetruck
Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο του συμπαγούς Tesla με την αισθητική του Cybetruck
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την έναρξη της παραγωγής του Cybertruck, η μόνη και τελευταία ένδειξη που έχουμε για κάποιο νέο μοντέλο της αμερικανικής φίρμας είναι τα περσινά λόγια του Elon Musk κατά την επίσκεψή του στο νεότευκτο Gigafactory του Βερολίνου.

Ο Musk είχε πει τότε “θα παράγουμε το νέο αυτοκίνητο των 25.000 ευρώ στο εργοστάσιο του Βερολίνου από το 2025”, επιβεβαιώνοντας ότι η Tesla θα μπει στο μεγάλο ανταγωνισμό με τις ευρωπαϊκές και κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες του συμπαγούς και προσιτού EV που θα ξεκινά στη βασική του έκδοση από τις 25 χιλιάδες ευρώ.

Elon Musk
Elon Musk

Όμως, μετά από αυτή τη δήλωση του Αμερικανού επιχειρηματία, επικρατεί σιωπή. Η Tesla ούτε έχει δείξει κάτι -όπως είναι πρωτότυπο- ούτε έχει αναφερθεί ποτέ ξανά στο συμπαγές αυτό νέο της μοντέλο.

Μάλιστα, ορισμένοι δημοσιογράφοι του Reuters ανέφεραν ότι η Tesla έχει ματαιώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα ίδια κεφάλαια για να εξελίξει ένα αυτόνομα κινούμενο robotaxi. Ο Musk διέψευσε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά δεν παρείχε άλλες πληροφορίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά, ενώπιον των μετόχων της Tesla στην πρόσφατη σύσκεψή τους στη Στοκχόλμη, ο διοικητής της Tesla παρείχε ορισμένες παραπάνω πληροφορίες για τα μελλοντικα μοντέλα της εταιρείας.

Σε μία από τις διαφάνειές που έδειξε, ο Musk συμπεριέλαβε τις εικόνες τριών αυτοκινήτων που ήταν καλυμμένα από κουκούλες. Το πρώτο από αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι το αυτόνομο robotaxi, το οποίο φέρεται ότι θα παρουσιαστεί επίσημα στις 8 Αυγούστου 2024.

Το δεύτερο μυστηριώδες όχημα μοιάζει να έχει τη σιλουέτα ενός SUV, ενώ το τρίτο εικάζεται ότι μπορεί να είναι το περίφημο Roadster, που αναμένεται από το 2017 και έκτοτε πήρε πολλαπλές αναβολές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια άλλη σημαντική πληροφορία που έδωσε ο Musk στην ίδια σύσκεψη ήταν ότι η Tesla σύντομα θα διαθέτει λιγότερες high-end (πλουσιότερες σε εξοπλισμό και πιο πολυτελείς) εκδόσεις των δύο εμπορικών της “υπερόπλων”, των Model 3 και Model Y. Πολλοί μεταφράζουν αυτή τη δήλωση σαν ένδειξη ότι η τιμή του βασικού Model Y μπορεί να πέσει ακόμα και στις 35.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ