Ποια είναι τα ηλεκτρικά Skoda που έρχονται μέσα στην επόμενη τριετία

Skoda Enyaq iV 1

Η Skoda προχωρά με γοργό βηματισμό προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της προγραμματίζοντας τέσσερα νέα EV και δύο ανανεωμένες εκδόσεις του Enyaq μέχρι το 2026.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία της Mlada Boleslav θα έχει στη γκάμα της συνολικά έξι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε τρία χρόνια, έχοντας ήδη ξεκινήσει με το SUV Enyaq και λίγο πριν την έλευση του μικρότερου Elroq.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Klaus Zellmer, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τσεχικής εταιρείας, είπε συγκεκριμένα: «Με συνολικά έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλες τις κατηγορίες μέχρι το 2026, [η Skoda] μπορεί να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερο ρυθμό προς τη βιώσιμη, ηλεκτρική προσωπική κινητικότητα μακροχρόνια».

Θυμίζουμε ότι το Enyaq iV -που λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 2022- και το Enyaq Coupe iV -που ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα- βασίζονται στην κλασική πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου Volkswagen. Το φρεσκάρισμα και η επικαιροποίησή τους θα γίνει το 2025, και θα τα προσαρμόσει στη σχεδιαστική «γλώσσα» Modern Solid και των άλλων ηλεκτρικών Skoda του μέλλοντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν αυτών των δύο, τα τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά που θα ακολουθήσουν μέχρι το 2026 θα είναι ένα «μικρό» ως entry-level στα ηλεκτρικά της Skoda, ένα «συμπαγές» SUV που θα έχει την ονομασία Elroq, ένα «Combi (station wagon) και ένα «Space» που θα είναι ένα μεγάλο επταθέσιο στην κορυφή της ηλεκτρικής γκάμας.

Το Combi θα γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Skoda με wagon αμάξωμα, καθώς οι Τσέχοι φαίνεται να επιμένουν στη συγκεκριμένη σιλουέτα - που, άλλωστε, ανέκαθεν στην ιστορία της Skoda εξασφάλιζε μεγάλο μερίδιο των πωλήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ