Ποια χώρα προσφέρει δωρεάν διόδια για τα ηλεκτρικά οχήματα

Russian-Road

Δωρεάν διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων της χώρας προσφέρει η ρωσική κυβέρνηση στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, εξασφαλίζοντας ένα ακόμα κίνητρο για τη μετάβαση στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Έναν επιπλέον κίνητρο προσφέρεται στη Ρωσία για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, με τη ρωσική κυβέρνηση να προσφέρει στα μηδενικών ρύπων οχήματα δωρεάν διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων της χώρας.

Το επιπλέον κίνητρο προσφέρεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η ρωσική ηγεσία ώστε να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην τοπική αγορά.

Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα, τα μηδενικών ρύπων αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,05% των ετήσιων πωλήσεων νέων οχημάτων, όταν στόχος της ρωσικής κυβέρνησης είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει το 10% έως και το 2030.

Η συνολική επένδυση της ρωσικής κυβέρνηση για την προώθηση της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης θα φτάσει τα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνοντας την εγκατάσταση 9.000 σημείων φόρτισης έως το 2024 και 72.000 φορτιστών έως το 2030.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα θα δοθούν κίνητρα για την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και μπαταριών, σε μια προσπάθεια να η Ρωσία να προλάβει τις εξελίξεις που θέλει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται τα αμέσως επόμενα χρόνια στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και της υδρογονοκίνησης.

Επιστρέφοντας στη δυνατότητα των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων να περνούν δωρεάν από τους σταθμούς διοδίων της Ρωσίας, αξίζει να αναφερθεί ότι από τα 1.553.700 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, μόλις στα 1.950 χιλιόμετρα βρίσκονται σταθμοί διοδίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ