Επίσημο: Η Opel θα προσφέρει ηλεκτρική έκδοση σε κάθε μοντέλο της από το 2024

Opel Mokka 1

Η Opel θέλει να πρωταγωνιστήσει στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας και έτσι «γεμίζει» την γκάμα της με μηδενικών ρύπων μοντέλα.

Σε έναν από τους πρωταγωνιστές της ηλεκτροκίνησης έχει εξελιχθεί η Opel, έχοντας ήδη εμπλουτίσει την γκάμα της με μηδενικών ρύπων μοντέλα που, χάρη στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα τους, γνωρίζουν πολύ μεγάλη δημοφιλία.

Η Opel, μάλιστα, δείχνει αποφασισμένη να διαδραματίσει ακόμα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της κινητικότητας μηδενικών ρύπων, κάτι που θα το επιτύχει εξηλεκτρίζοντας και τα υπόλοιπα μοντέλα της.

Opel Crossland
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι ο διάδοχος του Opel Crossland από το 2024 θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση κάτι που σημαίνει ότι από το επόμενο έτος κάθε μοντέλο της στην προϊοντική γκάμα της θα έχει έκδοση μηδενικών ρύπων.

Opel grandland

Μην ξεχνάμε ότι ήδη η Opel έχει στο ηλεκτρικό πορτφόλιό της τα Corsa-e και Mokka-e που σύντομα θα πλαισιωθούν από το 100% ηλεκτρικό Astra και το επόμενο έτος από την μηδενικών ρύπων εκδοχή του Grandland.

Παράλληλα, σε ηλεκτρικούς ρυθμούς κινείται το Rocks Electric, ένα microcar που αλλάζει τις αστικές μετακινήσεις, όπως και τα ενός όγκου και επαγγελματικά Combo-e Life, Zafira-e Life , Combo-e, Vivaro-e και Movano-e .

Opel AStra GSe
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, η μάρκα προσφέρει και κάποιες εναλλακτικές σε όσους δεν αισθάνονται έτοιμοι να ενδώσουν στην ηλεκτρική κινητικότητα. Πρόκειται για τα plug-in υβριδικά Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe και Grandland GSe που συνδυάζουν τις εκρηκτικές επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά το Grandland GSe που παράγει 300 ίππους και 520 Nm, με την κατανάλωση να περιορίζεται στα μόλις 1,2 λτ./100 χλμ.

Η γκάμα της Opel θα εμπλουτιστεί και από ήπια υβριδικές εκδόσεις των 48 βολτ, αρχής γενομένης από το Corsa, το best-seller της ελληνικής αγοράς.

Τέλος, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η Opel θα προσφέρει 15 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ενώ έχει δεσμευθεί ότι έως το 2028 η γκάμα της θα απαρτίζεται αποκλειστικά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ