Ένα μοναδικό Rimac Nevera φτιαγμένο αποκλειστικά για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας

mate rimac

Δεκαπέντε χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας που φέρει το όνομά του, ο Mate Rimac σχεδίασε το δικό του supercar Nevera. Παραδέχεται πως δεν ήταν και ο πιο «εύκολος» πελάτης, όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Το αφεντικό λοιπόν αποφάσισε να αναδείξει τα ανθρακονήματα σε όλο τους το μεγαλείο. Παρ’ όλα αυτά έβαλε και λίγο κόκκινο χρώμα για να σπάσει τη μονοτονία. Για κάποιες λεπτομέρειες έχει επιλεχθεί η κόκκινη ανοδίωση, ενώ στους πλαϊνούς καθρέφτες υπάρχουν ζωγραφισμένες στο χέρι οι σημαίες της Κροατίας, χώρας καταγωγής του μοντέλου. Το κάτω μέρος της αεροτομής κρύβει επίσης έναν κεραυνό, αντιπροσωπεύοντας έτσι τις ξαφνικές καταιγίδες, από τις οποίες εξάλλου προέρχεται και το όνομα Nevera.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mate rimac b

Στο εσωτερικό, τις εντυπώσεις κλέβουν τα δύο καθίσματα διαφορετικών χρωμάτων (μαύρο του οδηγού και κόκκινο του συνοδηγού) με τα σχέδια και τα μοτίβα στη βάση και τα προσκέφαλα, αλλά και τα υποβραχιόνια των θυρών, καθώς και αυτό της Solinjanka του κοριτσιού από το Solin που βρίσκεται στο ταμπλό και αναπαριστά το μαρμάρινο γλυπτό του Αρχαιολογικού Μουσείου του Ζάγκρεμπ.

mate rimac c
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το εικονιζόμενο Rimac του ίδιου του Rimac, κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) με συνολική ισχύ 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής. Από πλευράς επιτάχυνσης, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα (0-60 mph) έρχονται από στάση σε 1,75 sec. Η μέγιστη ταχύτητα προς τα εμπρός είναι 415 χλμ./ώρα, ενώ με την όπισθεν 275 χλμ./ώρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ