Το Nissan LEAF θα μεταμορφωθεί σε SUV το 2026

nissan leaf

Ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, το Nissan LEAF, ακολουθεί -και αυτό- την τάση της εποχής, την πλημμυρίδα των SUV, ενόψει της νέας του γενιάς του 2026.

Η επόμενη, τρίτη γενιά του ιαπωνικού EV φημολοφείται ότι θα αντλήσει τη σχεδιαστική του έμπνευση από ένα πρωτότυπο του 2021, το (εικονιζόμενο) στιλπνό και φουτουριστικό Chill-Out Concept.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο LEAF έχει ήδη μπει στις ράγες της εξέλιξης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2025, ως μοντέλο του '26. Θα παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο της Βρετανίας από όπου θα βγαίνουν και τα αμιγώς ηλεκτρικά Qashqai και Juke.

Όμως, σε αντίθεση με τα δύο τελευταία, το νέο LEAF θα έχει πιο χαμηλό και πιο αεροδυναμικό προφίλ, υιοθετώντας αισθητικά στοιχεία τόσο από το Chill-Out Concept όσο και από το Ariya. Έτσι, στην τρίτη του γενιά το Leaf είναι πολύ πιθανόν ότι θα αποκτήσει την ελκυστικότητα που εν πολλοίς έλειπε από τις δύο προηγούμενες.

Η υιοθέτηση της πλατφόρμας CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan, την οποία χρησιμοποιούν και τα Ariya και Renault Megane E-Tech, επιτρέπει στους Ιάπωνες σχεδιαστές να απομακρυνθούν από τις αισθητικές γραμμές του παρελθόντος και να κατευθυνθούν προς τις προδιαγραφές των Crossover/SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, το νέο LEAF μπορεί να έχει τη σχεδιαστική λιτότητα και την απέριττη εμφάνιση του Chill-Out, χωρίς ιδιαίτερες νευρώσεις ή γωνίες, για την επίτευξη της βέλτιστης αεροδυναμικής και έτσι τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Το κατά πόσο θα διαθέτει τα εντυπωσιακά -εμπρός και πίσω- LED φωτιστικά σώματα και το φωτιζόμενο έμβλημα της Nissan είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στην ηλεκτρική του ενέργεια, το νέο LEAF θα χρησιμοποιεί τις προηγμένες μπαταρίες τελευταίας γενιάς -και 30% αυξημένης ενεργειακής περιεκτικότητας- της κινεζικής Envision, η οποία χτίζει το νέο της εργοστάσιο δίπλα στις γραμμές παραγωγής της Nissan στο Sunderland της Βρετανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ