Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai μπορεί να μαγειρέψει φαγητό (video)

Hyundai Ioniq 5

To Ioniq 5, το νέο ηλεκτρικό της Hyundai, μπορεί να λειτουργήσει και ως κινητή παροχή ρεύματος, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό του ακόμη και να συνδέσει πάνω του ένα φουρνάκι και να μαγειρέψει το δείπνο του.

Σε ένα πολύ πετυχημένο video της στο κανάλι της στο Youtube, η Hyundai δείχνει το Ioniq 5 να είναι παρκαρισμένο σε ένα ξέφωτο στο δάσος και να παρέχει ρεύμα στον ιδιοκτήτη του για να συνδέσει πάνω της ένα ψυγείο, ένα φουρνάκι ή φούρνο μικροκυμάτων, ακόμη και ένα σετ ηχείων.

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από εταιρεία μαζικής παραγωγής που έχει τη δυνατότητα να παρέχει μέρος του ρεύματος που υπάρχει στην μπαταρία του για τη σύνδεση εξωτερικών συσκευών, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η παροχή μπορεί να φθάσει τις 3,6 kWh, όντας έτσι αρκετή για να αντέξει το φορτίο ενός ψυγειοκαταψύκτη ή ενός φούρνου μικροκυμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον αυτών, το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai έχει τη δυνατότητα να εφοδιαστεί και με οροφή που μπορεί να φέρει ειδικά φωτοβολταϊκά που φορτίζουν την μπαταρία του (έχει τη δυνατότητα να εφοδιαστεί με μπαταρία χωρητικότητας 58 ή 72,6 kWh), παρέχοντας επιπλέον ρεύμα και αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του.

Η Hyundai ανακοινώνει ότι με μια πλήρη φόρτιση η αυτονομία κίνησης του αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει τα 480 χιλιόμετρα (βάση κύκλου WLTP) στην περίπτωση της μεγαλύτερης μπαταρίας, ενώ εφόσον τοποθετηθούν και τα πάνελ οροφής, τότε η αυτονομία μπορεί να φθάσει και τα 1.300 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ