Το νέο φθηνό αυτοκίνητο που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα

akinsi rodos (

Δυναμικό μπάσιμο στην ελληνική αγορά φιλοδοξεί να κάνει το Akinsi Alpha, ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί εύκολα εντός της πόλης, χωρίς να υστερεί στον τομέα της αυτονομίας.

Συνεχώς πληθαίνουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τετράτροχες προτάσεις. Πολλές από αυτές, μάλιστα, έχουν ελληνικό «χρώμα» με χαρακτηριστικό παράδειγμα την σουηδική εταιρεία Akinsi, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος στην οποία είναι ο Θεόδωρος Ζαννάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Akinsi έχει αναπτύξει και παράγει μια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο την εισαγωγή των φιλικών προς το περιβάλλον τετράτροχων προϊόντων της σε προσιτές τιμές. Το πρώτο όχημα της πλατφόρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας είναι το Akinsi Alpha, ένα σύγχρονο και προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μεγάλα προσόντα του η γρήγορη φόρτιση και τις επαναχρησιμοποιούμενες μπαταρίες που φέρουν την υπογραφή της εταιρείας Anodox Energy Systems.

akinsi alpha

Από το 2022 το μοντέλο Alpha αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη Σουηδία, το Λουξεμβούργο, τη Λετονία, την Εσθονία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα, με απώτερο στόχο εντός του 2023 να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.

Οι Έλληνες φίλοι της ηλεκτροκίνησης, μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να συστηθούν με το μοντέλο από κοντά, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Παρουσίαση του αυτοκίνητου στη Ρόδο
Παρουσίαση του αυτοκίνητου στη Ρόδο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το μοντέλο Alpha, πρόκειται για ένα 4θέσιο hatchback βάρους 980 κιλών που διακρίνεται για την ευελιξία του να κινηθεί εύκολα εντός του αστικού ιστού, χάρη στις compact διαστάσεις του. Ειδικότερα το μήκος του είναι 3,460 μ., το πλάτος 1,475 μ., το ύψος 1,615 μ., την ίδια ώρα που ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 420 λτ., εφόσον αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

akinsi alpha

Διατίθεται σε δύο προσθιοκίνητες εκδόσεις ισχύος, 25 ή 37 ίππων (αμφότερες με ροπή 125 Νμ) και τελική ταχύτητα 102 χλμ. Η μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 250 χλμ., και μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 90% σε 30 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή.

akinsi alpha
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ΑΒS, μπροστινούς αερόσακους, σύστημα infotainment και σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών, όταν στον τομέα της εξατομίκευσης υπάρχουν 5 χρώματα: Άσπρο, Ασημί, Μαύρο, Μπλε και ροζ.

akinsi rodos

Όπως προαναφέρθηκε, οι παραδόσεις του μοντέλου, το οποίο κρίνεται ιδανικό για car sharing (κοινή χρήση), ride hailing και last mile παραδόσεις προϊόντων, θα ξεκινήσουν το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

akinsi alpha
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ’ όλα αυτά, έχουν ήδη ανοίξει οι προπαραγγελίες, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να κάνουν προκράτηση καταθέτοντας ένα ποσό της τάξης των 100 ευρώ.

Η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα κοστίζει περί τα 14.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ