Το νέο Audi R8 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό

Audi R8

Το νέο supercar της Audi θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρισμό, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία του Ingolstadt - χωρίς να δώσει, ακόμα, το χρονοδιάγραμμα της παρουσίασής του. Ούτε καν το οριστικό όνομά του.

Πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη, με βάση όσα είχε αφήσει η Audi να εννοηθούν τα τελευταία χρόνια. Η μετάβαση του R8 στην ηλεκτροκίνηση εντάσσεται στα πλάνα της Audi να μετρατρέψει σε αμιγώς ηλεκτρικά, μέσα στην προσεχή δεκαετία, όλα τα μοντέλα της σειράς R - όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα η επικεφαλής marketing της εταιρείας, Linda Cruz.

Αυτό, με τη σειρά του, εντάσσεται στο γενικότερο στόχο της εταιρείας να παρουσιάσει περισσότερα EV από θερμικά αυτοκίνητα τα προσεχή χρόνια, και να έχει στη γκάμα της το 2025 τουλάχιστον 20 ηλεκτρικά μοντέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi R8

Προς το παρόν η Audi δεν έχει αναφέρει τίποτα για τον αναμενόμενο χρόνο άφιξης του νέου R8, αλλά αυτή δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022. Όμως, και πέραν αυτού, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην αλλάξει μόνο το κινητήριο σύνολο του αυτοκινήτου, αλλά ακόμα και η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία - ή ακόμα και το όνομά του.

Μια πιθανή τέτοια αλλαγή ίσως προκύπτει από τις ανησυχίες της Audi ότι ακόμα η τεχνολογία των μπαταριών δεν είναι αρκετά προχωρημένη, για να υποστηρίξει ένα supercar, με ικανοποιητική αυτονομία και λογικό κόστος - ακόμα και για τα δεδομένα ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία προχωρά, αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί τα προσεχή χρόνια.

Audi R8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι η Audi είχε παρουσιάσει προς πενταετίας το R8 e-tron, που με την ηλεκτρική του τροφοδότηση σημείωνε την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα. Όμως, η φτωχή εμπορική του πορεία ίσως να κρύβεται, και αυτή, πίσω από τους δισταγμούς της να παρουσιάσει, τουλάχιστον σχετικά σύντομα, τον ηλεκτρικό διάδοχο του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ