Νέο Q6 E-Tron: Το πιο σημαντικό SUV της Audi έρχεται το 2023

Audi e-tron quattro

To 2023 θα κάνει τελικά το ντεμπούτο του το νέο Audi Q6 E-Tron, το ηλεκτρικό sport SUV που εξελίσσεται μαζί με την Porsche.

Για το νέο Audi Q6 E-Tron έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα, με τη γερμανική μάρκα να συνεργάζεται με την Porsche για να δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρικό sport SUV, που θα αποτελέσει το προοίμιο μιας καινούργιας οικογένειας top ηλεκτρικών μοντέλων τα οποία θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα.

Από την πλευρά της Porsche θα δημιουργηθεί η νέα ηλεκτρική Macan, πλαισιώνοντας έτσι την Taycan ως το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας.

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα χτιστούν τα νέα μοντέλα θα είναι το καινούργιο πάτωμα PPE (Premium Platform Electric), που αποτελεί εξέλιξη της J1 πλατφόρμας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ως βάση στην Porsche Taycan και το Audi E-Tron GT, αλλά και της περίφημης MEB μικρότερης πλατφόρμας που βασίζονται πάνω της τα μικρότερα ηλεκτρικά του Ομίλου VW.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi e-tron quattro

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα αυτής της πλατφόρμας, που τονίζουμε ότι έχει εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα, περιλαμβάνονται η εξασφάλιση ενός πιο ευρύχωρου εσωτερικού, αλλά και η βέλτιστη πρόσφυση λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους και της πολύ καλής κατανομής βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες του αυτοκινήτου.

Από πλευράς διαστάσεων το Audi Q6 E-Tron θα τοποθετηθεί στη μεσαία κατηγορία (μακρύ μεταξόνιο 2,89 με 3,08 μέτρα) και θα βρεθεί δίπλα στο πιο «συμβατικό» Audi Q5. Σχεδιαστικά, θα έχει ένα υπερυψωμένο αμάξωμα που θα δίνει έμφαση στο δυναμισμό και παράλληλα, στην παροχή πολύ καλών στοιχείων αεροδυναμικής.

Στο πίσω μέρος του, αναμένεται να φέρει κοινά σχεδιαστικά στοιχεία και με το Q4 E-Tron, ενώ γενικά το αυτοκίνητο θα επηρεαστεί και από το παλαιότερο πρωτότυπο e-tron quattro concept.

Audi e-tron quattro
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν είναι νωρίς να μιλήσουμε για την ισχύ των ηλεκτρικών μοτέρ του, όμως αναμένεται το σύστημα με τα 2 μοτέρ και την «οικολογική» τετρακίνηση να παράγει 472 ίππους ισχύος. Είναι δεδομένο επίσης ότι θα υπάρχει και έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα (στο πίσω μέρος), που θα έχει λιγότερη δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γκάμα του Q6 E-Tron θα δούμε και μια ακόμη πιο δυναμική έκδοση, που θα φέρει το λογότυπο «RS» και θα έχει πιο σπορ εμφάνιση, ενισχυμένα φρένα, νέα ρύθμιση για το σασί, ενώ σίγουρα θα ξεπερνά τους 500 ίππους ισχύος.

Αμέσως μετά την πρώτη εμφάνιση του νέου Q6 E-Tron το 2023, θα δούμε μέσα στη χρονιά και το νέο A6 E-Tron με τις ίδιες προδιαγραφές, ενώ πάνω στην PPE πλατφόρμα θα χτιστούν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi, από το επόμενο A4 μέχρι τη νέα λιμουζίνα που θα αντικαταστήσει το Audi A8, καθώς επίσης και την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου MPV Audi Urbansphere -Δείτε εδώ περισσότερα.

Audi e-tron quattro

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ