Πότε έρχεται το νέο ηλεκτρικό πόλης της Hyundai -Πώς θα ονομαστεί

Hyundai Casper

Γνωστό ως Casper στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γκάμας της Hyundai θα έρθει και στην ήπειρό μας του χρόνου, για να ανταγωνιστεί την πλειάδα των νέων EV citycars.

Το νέο αυτό Hyundai δεν θα εντάσσεται στη γκάμα της Ioniq, αλλά στην ηλεκτρική σειρά της Hyundai, με στόχο να ανταγωνιστεί μικρά και προσιτά ηλεκτρικά SUV όπως το Dacia Spring και το Citroen e-C3. Σε σχέση με το Casper της Νότιας Κορέας, θα δεχθεί μια σειρά από αλλαγές για την προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα, και θα αποκτήσει νέα ονομασία: θα λέγεται Inster.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2025, το Hyundai Inster θα προστεθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Segment A, δηλαδή των συμπαγών οχημάτων πόλης, που θα εμπλουτιστούν με πολλές προτάσεις από αρκετούς μεγάλους κατασκευαστές τα προσεχή χρόνια. Πρόκειται για τα λεγόμενα ηλεκτρικά των 20.000 ευρώ.

Η Hyundai εξελίσσει το Inster στους δρόμους της Γερμανίας εδώ και περίπου έναν χρόνο, από το περσινό καλοκαίρι. Έπειτα, τα πρωτότυπά του δοκιμάστηκαν τόσο στα χιόνια της βόρειας Σουηδίας, όσο και στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 3,6 μέτρα και θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 90 ίππων που θα αντλεί την ενέργειά του από μπαταρία χωρητικότητας 32,5 kWh. Αυτή θα του εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 205 χιλιομέτρων, και βεβαίως θα κρατά χαμηλά το βάρος του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν παρουσιαστεί στην ευρωπαϊκή αγορά -το πρώτο εξάμηνο του 2025- η τιμή του Inster θα ξεκινά από τα 22.000 ευρώ. Πλησιάζοντας προς την παρουσίασή του θα αποκτήσουμε περισσότερες και επίσημες πληροφορίες για αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ