Μετά την Ελλάδα, η γερμανική e.Go Mobile θα «κατασκευάζει» αυτοκίνητα και στο Μεξικό

e.go

Η γερμανική startup εταιρεία που γέννησε το όνειρο της δημιουργίας ενός εργοστασίου αυτοκινήτων στη χώρα μας, αναζητά τη γη της επαγγελίας στο μακρινό Μεξικό.

Ήταν Δεκέμβριος του 2020 όταν οι ανακοινώσεις σχετικά με την πρόθεση μιας άσημης γερμανικής εταιρείας να κατασκευάσει στην Ελλάδα μια μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων γεννούσε την ελπίδα ότι η χώρα μπορεί, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να επιστρέψει στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πληροφορίες ήθελαν εκείνη την εποχή την e.Go Mobile να πραγματοποιεί μια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου που θα κατασκευαζόταν να αγγίζει τις 30.000 μονάδες σε ετήσια βάση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδόν έξι μήνες μετά, η μόνη είδηση που σχετίζεται με τη γερμανική startup εταιρεία και τις επενδύσεις της ανά τον κόσμο, δεν αναφέρεται στη χώρα μας αλλά στο μακρινό Μεξικό.

Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της e.Go δηλώνουν ότι σχεδιάζουν την είσοδο της εταιρείας στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, κίνηση που θα συνοδευθεί από τη κατασκευή ενός εργοστασίου στο Μεξικό.

Η δημιουργία ενός εργοστασίου στο Μεξικό θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή μιας τοπικής εταιρείας, ονόματι Questum, η οποία με τη σειρά της ανήκει σε έναν επιχειρηματικό όμιλο με έδρα το Monterrey του Μεξικού και κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η e.Go Mobile δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του νέου εργοστασίου της ή το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του, ωστόσο, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες με έδρα το Μεξικό βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Questum, κατέστησε σαφές ότι η διαφαινόμενη συνεργασία με την Questum θα επιτρέψει στη μεξικανική εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα της ηλεκτροκινητικότητας, προσδοκώντας τα οφέλη από τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μια αγορά όπως εκείνη της Λατινικής Αμερικής.

Διαβάστε επίσης:

Αφιέρωμα: Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της ελληνικής αγοράς (+Τιμές)

Τα καλύτερα SUV της ελληνικής αγοράς έως 22.000 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ