Με μεγαλύτερη αυτονομία το DS 3 Crossback E-Tense

DS 3 Crossback

Το μόνο 100% ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία του (Premium B-SUV), το DS 3 Crossback E-Tense,  εξελίσσεται και προσφέρει σχεδόν 7% περισσότερη αυτονομία, φτάνοντας έτσι στα 341 χιλιόμετρα, στον μικτό κύκλο WLTP.

Με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης στο επίκεντρο, η DS Automobiles είναι η «multi-energy» μάρκα με τις χαμηλότερες μέσες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη (100,2 γρ/χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP ανά ταξινομημένο αυτοκίνητο το πρώτο εξάμηνο του 2021).

Αυτό εν μέρει οφείλεται και στο γεγονός πως το 1/3 των αυτοκινήτων της είναι ηλεκτροκίνητα. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, είναι δεδομένο πως οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν, καθώς από το 2024 κάθε νέο μοντέλο DS Automobiles θα είναι αποκλειστικά 100% ηλεκτρικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τότε όμως, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της DS Automobiles εξελίσσεται. Το DS 3 Crossback E-Tense που είναι διαθέσιμο στις αγορές από το 2019, μπορεί πλέον να επιτύχει αυτονομία 341 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον συνδυασμένο κύκλο WLTP. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας του αυτοκινήτου, κατά σχεδόν 7%!

DS 3 Crossback E-Tense

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, δόθηκε προτεραιότητα στη χρήση του DS 3 Crossback E-Tense σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Συγκεκριμένα, η στάνταρ αντλίας θερμότητας εξελίχθηκε και περιλαμβάνει αισθητήρα υγρασίας για αυξημένη απόδοση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Ως αποτέλεσμα της συνεχούς εξέλιξης και συνεργασίας με τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος Formula E, που υποστηρίζεται από την DS Performance, η σχέση μετάδοσης έχει επίσης τελειοποιηθεί για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του DS 3 Crossback E-Tense. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αυτονομίας, έχουν παίξει επίσης και τα νέα ελαστικά 17 ιντσών κατηγορίας Α, που εξελίχθηκαν από την Continental.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Continental EcoContact™ 6 Q προσφέρονται σε διαστάσεις 215/60 R17 96H και χάρη στη νέα σύνθεση, εμφανίζονται βελτιωμένα σε αντίσταση κύλισης, αλλά και με αξιοσημείωτη μείωση του εκπεμπόμενου θορύβου. Στη χώρα μας, το DS 3 Crossback E-Tense προσφέρεται από 37.007ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης) με δυνατότητα φόρτισης 100 kW (DC) και ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW (AC).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ