Με 1.000 θέσεις ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών στην Ευρώπη - Πού θα κατασκευαστεί

Stockholm CTEK Charging Station

Σε ένα τεράστιο υπόγειο χώρο στάθμευσης 18 στρεμμάτων στο Hagastaden, προάστιο της σουηδικής πρωτεύουσας Στοκχόλμης, η CTEK θα τοποθετήσει 1.000 φορτιστές ισχύος μέχρι και 22 kWh.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία CTEK συνεργάζεται με τη δημοτική Stockholm Parking για τη δημιουργία του «Norra Stationsparken». Αυτός ο χώρος στάθμευσης θα είναι ο έβδομος στη Σουηδία όπου όλες ανεξαιρέτως οι θέσεις θα διαθέτουν φορτιστή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι το 2026, στόχος της Stockholm Parking είναι να προσφέρει φορτιστές σε όλα τα parking της χώρας, και μέχρι το 2030 να έχει τοποθετήσει περισσότερα από 100.000 χιλιάδες σημεία φόρτισης. Οι κινήσεις αυτές προστίθενται στις υπόλοιπες που επιβεβαιώνουν ότι οι χώρες της Σκανδιναβίας ηγούνται στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Το «Norra Stationsparken», λοιπόν, στα τρία υπόγειά του θα διαθέτει τους φορτιστές Chargestorm Connected 2 EV της CTEK - οι οποίοι διαχειρίζονται αυτόματα το ηλεκτρικό φορτίο ανά πάσα στιγμή και διαθέτουν πρίζα Type 2. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την ισχύ τους, αλλά αυτή μπορεί να κυμαίνεται από τις 3,7 μέχρι τις 22 kWh, αναλόγως της τάσης του μικροδικτύου.

Η επιλογή του χώρου στάθμευσης αυτού στο προάστιο Hagastaden για μια τέτοια επένδυση δεν είναι τυχαία, διότι το προάστιο αυτό είναι η πιο ραγδαία εμπορικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Στοκχόλμης. Τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί εκεί περισσότερες από 6.000 οικίες, και περίπου 50.000 θέσεις εργασίας βασίζονται στην ευρύτερη περιοχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τοποθέτηση 100 χιλιάδων νέων σημείων φόρτισης ως το 2030 σημαίνει ότι θα ισοδυναμεί ένας φορτιστής για 16 κατοίκους της ευρύτερης επαρχίας της Στοκχόλμης. Συγκριτικά, στην πόλη του Λονδίνου, που έχει 9,2 εκατομμύρια κατοίκους, προγραμματίζεται να τοποθετηθούν 60.000 σημεία φόρτισης ως το 2030. Για να αντιστοιχεί ένας φορτιστής για 16 κατοίκους στη βρετανική πρωτεύουσα, απαιτούνται 575.000 φορτιστές.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ