Το Abarth γίνεται ηλεκτρικό -Έρχεται νέα έκδοση για το δημοφιλές Fiat 500e

Fiat 500e 2022 11

Η «καυτή» έκδοση Abarth του ηλεκτρικού Fiat 500 αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της το 2023, αλλά κυκλοφόρησαν ήδη οι πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες από τις δοκιμές του.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο του σπορτίφ «βραχίονα» της Fiat, της Abarth, εξελίσσεται στο δρόμο χωρίς προφανώς κανένα καμουφλάζ, με εξαίρεση ότι φέρει το σήμα και τους προφυλακτήρες της Fiat.

Όμως, την ιδιαιτερότητά του αποκαλύπτει η ένδειξη «332 BEV ABARTH» στο πίσω παράθυρο. Ο αριθμός 332 είναι ο εσωτερικός κωδικός της Fiat για το 500.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν παρουσιαστεί το ηλεκτρικό Abarth 500 αναμένεται να έχει δυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία που δεν υφίστανται σε αυτό το πρωτότυπο δοκιμών: πιο μυώδη φτερά και προφυλακτήρες, πιο σπορτίφ ρύγχος και ποδιές, πτέρυγα στην απόληξη της οροφής και εξειδικευμένες ζάντες - αντί των τροχών 17 ιντσών της Alfa Romeo Mito Quadrifoglio Verde, που χρησιμοποιούνται εδώ.

Fiat 500 Abarth

«Πριν από ένα χρόνο είχα πει ότι δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο» είπε πρόσφατα ο CEO της Fiat, Oliver Francois, για την κατασκευή μιας σπορ έκδοσης από την Abarth του ηλεκτρικού 500. 

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ήδη διασκεδαστικά στην οδήγηση. Τα καλά νέα είναι ότι το δουλεύουμε ήδη, και μόλις επιβεβαιωθεί θα είναι σχετικά γρήγορο».

«Αν θέλεις να κατασκευάσεις ένα αληθινό Abarth, θα πρέπει να έχει διαφορετικό ηλεκτροκινητήρα. Όταν αποκτήσει την ισχύ και τη ροπή που θέλεις, ο κινητήρας παύει να είναι ο ίδιος. Και χρειάζεται νέα μετάδοση και νέα φρένα, όλο το αυτοκίνητο πρέπει να προσαρμοστεί», συνέχισε ο Francois.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, οι επιδόσεις του Abarth 500e αναμένεται να είναι παρεμφερείς με αυτές του βενζινοκίνητου Abarth 595 Competizione, που επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Αναμένεται να είναι δηλαδή περίπου δύο δευτερόλεπτα ταχύτερο από το ηλεκτρικό Fiat 500, που αποδίδει 87 kW (117 hp) και 220 Nm ροπής.

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού Abarth 500 θα γίνει μέσα στο 2023, και από το 2024 η Abarth θα κατασκευάζει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα ονομάζεται Abarth 500e, Abarth 595 Electric ή κάπως αλλιώς. Μετά από αυτό, φημολογείται ότι σύντομα θα ακολουθήσουν δύο ακόμη νέα ηλεκτρικά Abarth.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ