Ξεπουλάει το ηλιακό αυτοκίνητο της Sono Motors

Sono Motors

Την ίδια στιγμή που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα πάνω στον Elon Μusk και τα μελλοντικά μοντέλα της Tesla, η Sono Motors έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 13.000 προπαραγγελίες για το ηλιακό αυτοκίνητο που πρόκειται να περάσει στην παραγωγή.

Μπορεί οι φανατικοί οπαδοί τoυ αυτοκινήτου να μην έχουν εξοικειωθεί ακόμα με την ιδέα της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που κοιτούν ήδη στην επόμενη ημέρα της Αυτοκίνησης, αναζητώντας λύσεις που μπορούν να διασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Ανάμεσα σε αυτούς ανήκει και η νεοφυής εταιρεία με καταγωγή από το Μόναχο, η οποία εξελίσσει και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς το πρώτο αυτοκίνητο και δη ηλεκτρικό στη σύντομη ιστορία της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Sono Motors

Ο λόγος για τη Sono Motors και το ηλιακό αυτοκίνητο το οποίο έχει… κλέψει τις καρδιές των Γερμανών, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 13.000 προπαραγγελίες και εξασφαλίζοντας στην άσημη start up εταιρεία του Μονάχου ρευστότητα 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσφατα, μάλιστα, η Sono Motors ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναβαθμίσει την μπαταρία της έκδοσης παραγωγής του Sion, αυξάνοντας την ενεργειακή χωρητικότητά της από τα 35 kWh στα 54 kWh.

Αυτό θα επιφέρει μια σημαντική αύξηση στη μέγιστη αυτονομία του αυτοκινήτου, η οποία πλέον θα αγγίζει τα 305 χιλιόμετρα, την ίδια στιγμή που η μέγιστη ισχύς φόρτισης αυξάνεται στα 75 kW από τα 50 kW.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τώρα την ικανότητα του Sion να ανακτά ηλεκτρική ενέργεια αξιοποιώντας τα φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν τις επιφάνειες του αμαξώματός του, σύμφωνα με τη Sono Motors η έκθεση του οχήματος στον ήλιο εξασφαλίζει έως και 245 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά εβδομάδα.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, το ηλιακό αυτοκίνητο της Sono Motors θα κοστίζει στη γερμανική αγορά 25.500 ευρώ, ενώ για να αποκτήσει κανείς ένα πρώτα αντίτυπα που θα περάσουν στην παραγωγή απαιτείται η προκαταβολή του ποσού των 3.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ