Το ηλεκτρικό Microlino στην παραγωγή, έρχεται το 2023

Microlino

Αναβιώνοντας την εμβληματική BMW Isetta της δεκαετίας του 1950, με την πόρτα στο ρύγχος του, το ελβετικό Microlino ξεκίνησε ήδη να κατασκευάζεται και τον προσεχή Οκτώβριο αναμένονται οι πόρτες του παραδόσεις στη Γερμανία.

Το Microlino είναι ένα από τα πολυαναμενόμενα ηλεκτρικά οχήματα αστικής μικροκινητικότητας, μαζί με το «αδερφό» του μοντέλο Evetta, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και την επιτυχία του αντίστοιχου Citroen Ami. Έξι χρόνια μετά την παρουσίασή του, τώρα επιτέλους μπήκε στη γραμμή παραγωγής από τη Microlino AG - και θα διαθέτει μια σειρά απο καινοτομίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έναρξη της παραγωγής του ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το 2021, όμως μια σειρά από δομικά προβλήματα ανάγκασαν την ελβετική εταιρεία να το ανασχεδιάσει. Τα προβλήματα λύθηκαν, και τώρα τα πρώτα αντίτυπα του Microlino 2.0 βγαίνουν από τις πύλες του εργοστασίου της εταιρείας στο Μιλάνο της Ιταλίας.


Η Microlino AG φιλοδοξεί να κατασκευάζει 1.500 αντίτυπα του minicar το χρόνο. Όμως, η πρώτη του αυτή συλλεκτική έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόνο 999 αντίτυπα, τα οποία θα έχουν την ονομασία «Pioneer». Θα διατίθεται με την επιλογή ανάμεσα σε δύο χρώματα, το μπλε Atlantis Blue και το ασημί Torino Aluminum.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εσωτερικό του θα είναι επενδεδυμένο από οικολογική απομίμηση δέρματος, και θα διαθέτει αναδιπλούμενη οροφή και ηχεία που θα λειτουργούν μέσω Bluetooth.

Το Microlino διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 17 ίππων, ικανό να το φτάνει σε τελική ταχύτητα 90 km/h - διπλάσια από του Citroen Ami. Tο ελβετικό microcar θα πρόσφέρεται με την επιλογή μπαταρίας ιόντων-λιθίου τριών διαφορετικών χωρητικοτήτων 6 / 10,5 / 14 kWh. Η αυτονομία που προσφέρει καθεμία από αυτές φτάνει τα 91 / 177 / 230 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Η φόρτιση της μπαταρίας θα ολοκληρώνεται, από οικιακή πρίζα, σε 3 έως 4 ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις πρώτες παραδόσεις του που θα ξεκινήσουν στη Γερμανία τον προσεχή Οκτώβριο, το Microlino θα ξεκινήσει να διατίθεται και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές από το 2023.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ