Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καθαρίζει τον αέρα

ZEM EV 1

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Ολλανδία απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα.

Μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αϊντχόβεν στην Ολλανδία δημιούργησε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καθαρίζει τον αέρα ενώ κινείται, απορροφώντας διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

ZEM EV 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγωγή του CO2 γίνεται από την μπροστινή μάσκα, με τους φοιτητές να ισχυρίζονται ότι πρωτότυπο αυτοκίνητο συλλέγει 2 κιλά CO2 κάθε 20.000 χλμ. με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα. Το φίλτρο που είναι εγκατεστημένο στο σύστημα πρέπει να καθαρίζεται κάθε 320 χλμ. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το τι γίνεται στη συνέχεια με το CO2 που συσσωρεύεται σε μια ειδική δεξαμενή.

Ο στόχος του πρότζεκτ Zem EV είναι να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που, κατά τη διάρκεια της ζωής του, θα απορροφά περισσότερες επιβλαβείς ουσίες και ρύπους από όσες εκπέμπει στην ατμόσφαιρα. Η ιδέα είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που δεν εκπέμπει CO2 την ώρα που οδηγούμε. Διάφορες όμως επιβλαβείς εκπομπές απελευθερώνονται κατά την παραγωγή του και στη συνέχεια κατά την ανακύκλωσή του.

ZEM EV 4

Το μικρό πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει κινητήρα 30 ίππων και μια μπαταρία χωρητικότητας 22,7 kWh. Η μετάδοση χρησιμοποιεί διαφορικό από ένα παλαιότερο μοντέλο της Audi και για να αυξηθεί η χιλιομετρική του απόδοση, τοποθετήθηκαν ηλιακά πάνελ και κάμερες αντί καθρέφτες. Φυσικά, η συγκεκριμένη σπουδή διαθέτει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αμάξωμα και το εσωτερικό είναι κατασκευασμένα κυρίως από ανακυκλωμένο πλαστικό, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα και εξαρτήματα του πρωτότυπου μπορούν να μεταφερθούν αυτούσια σε μία πιο αποδοτική έκδοση παραγωγής ενός ηλεκτρικού αστικού κουπέ.

ZEM EV 5

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ