Ηλεκτρικά Volvo: 1.000 χλμ. αυτονομίας πριν το τέλος της δεκαετίας

Volvo Concept Recharge

Πολύ ψηλά βάζει τον πήχη της αυτονομίας των ηλεκτρικών η πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα Volvo, σχεδιάζοντας πριν το τέλος της δεκαετίας να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία πάνω από 1.000 χλμ.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Σουηδούς, η αυτονομία αυτή θα μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και σε πραγματικές, καθημερινές συνθήκες και όχι βάσει μόνο κάποιων εκ των τυποποιημένων κύκλων μετρήσεων, που απέχουν λίγο ή περισσότερο από την πραγματική οδήγηση.

Κομβικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα παίξει η συνεργασία της Volvo με την κορυφαία σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt, έχοντας ως κύριο στόχο να εξελιχθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα νέες μπαταρίες με ενεργειακή πυκνότητα υψηλότερη έως και κατά 50% συγκριτικά με τις τωρινές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo Concept Recharge

Στη συνέχεια, η Volvo θα παρουσιάσει στα μέσα περίπου της δεκαετίας την τρίτη γενιά των ηλεκτρικών της οχημάτων με τις νέες μπαταρίες που θα είναι μικρότερες σε μέγεθος και με μεγαλύτερη χωρητικότητα, εξασφαλίζοντας ότι σταδιακά και μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχουμε τα πρώτα αυτοκίνητα με αυτονομία στα 1.000 χλμ.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της Volvo υπόσχονται μεγάλη εξέλιξη και στο κομμάτι των χρόνων φόρτισης, αναφέροντας ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας αυτοί θα πέσουν στο μισό συγκριτικά με τους τωρινούς, επιτρέποντας έτσι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φέρουν τις μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες.

Volvo Concept Recharge
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα μάλιστα με τον Επικεφαλής Τεχνολογίας της Volvo, Henrik Green, στόχος της εταιρείας είναι συνεχώς να μεγιστοποιεί τα οφέλη για τον οδηγό ενός αμιγώς ηλεκτρικού Volvo, προσφέροντας νέα μοντέλα με όλα και περισσότερη αυτονομία, πρακτικότητα, αλλά και μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Ήδη άλλωστε και μέσα στη φετινή χρονιά η εταιρεία λάνσαρε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του XC40 με αυτονομία έως 418 χιλιόμετρα (οι πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις στην Ελλάδα), ενώ μέχρι τα τέλη της χρονιάς αναμένεται να λανσαριστεί και το ηλεκτρικό coupe-crossover Volvo C40 (διαβάστε περισσότερα). To 2022 περιμένουμε επίσης να δούμε και το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας, που θα δημιουργήσει έτσι μια πολύ δυνατή τριάδα νέων EV μοντέλων.

Volvo C40

Παράλληλα, τα επόμενα χρόνια θα έρθουν στην αγορά και τα πρώτα μοντέλα που θα προκύψουν από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Concept Recharge -δείτε το εδώ- που αποκάλυψε πριν λίγο διάστημα η Volvo, το οποίο μας έδειξε και το νέο design των αυτοκινήτων της εταιρείας, ενώ υιοθέτησε για πρώτη φορά και μια σειρά από νέες τεχνολογικές εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε πολλά στο κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη Volvo, η οποία στοχεύει από σήμερα να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον των μετακινήσεών μας.

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όλα τα νέα μοντέλα που αξίζει να περιμένεις το 2021

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις απαρχές της αυτοκίνησης - και γιατί ξεχάστηκε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ