Φθηνό ρεύμα στο σπίτι από την Toyota

Toyota O-Uchi Kyuden

Το σύστημα O-Uchi Kyuden της Toyota είναι μια μπαταρία οικιακής χρήσης που αποθηκεύει και παρέχει ενέργεια στο σπίτι σε περίπτωση ανάγκης - και μπορεί να συνδεθεί και με φωτοβολταϊκό σύστημα για τη φόρτισή της με ηλιακή ενέργεια.

Μετά την παρουσίαση του Tesla Powerwall και Powerpack το 2015, μια σειρά από κατασκευαστές ακολούθησαν το παράδειγμα της αμερικανικής εταιρείας και μπήκαν στην αγορά οικιακής ενέργειας: πρώτα η Mercedes-Benz, έπειτα η Renault, και τώρα η Toyota με το O-Uchi Kyuden System.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί την τεχνολογία αποθήκευσης και διαχείρισης της ενέργειας που η Toyota έχει εξελίξει για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας που τη διέπουν.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 8,7 kWh και παρέχει ενέργεια της τάξης των 5.5 kWh, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φυσιολογικές περιστάσεις για την ηλεκτροδότηση του σπιτιού, όσο και σε περιπτώσεις διακοπής του ρεύματος π.χ. λόγω φυσικών καταστροφών.

Η Toyota Motor Corporation αναφέρει ότι εξέλιξε τις μπαταρίες με κύριους γνώμονες την ασφάλεια, τη μακροζωία, και την υψηλή ποιότητα, σχέση αξίας-τιμής και απόδοση. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, στην Ιαπωνία έχουν ήδη ξεκινήσει οι προπαραγγελίες του O-Uchi Kyuden System, και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν σε κατασκευαστικές και άλλες εταιρείες της χώρας από τον ερχόμενο Αύγουστο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία της Toyota μπορεί να συνδεθεί με φωτοβολταϊκό σύστημα για να φορτίζει με την ηλιακή ενέργεια, ενώ μελλοντικά θα ελέγχεται και μέσω bluetooth και ειδικής εφαρμογής στο smartphone.

Επίσης, έχει τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης: μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για να παρέχει ενέργεια στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όσο και να αντλεί ενέργεια από αυτό ώστε μετέπειτα να την τροφοδοτεί για οικιακή χρήση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Toyota ευελπιστεί ότι το οικιακό της σύστημα αποθήκευσης ενέργειας O-Uchi Kyuden θα ενθαρρύνει τους καταναλωτές να στραφούν περισσότερο προς την ηλιακή ενέργεια, για την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης ρεύματος από το δίκτυο - και συνεπώς της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Σε ιδανικές συνθήκες, το σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να τροφοδοτήσει ένα σπίτι, αξιοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια και μηδενίζοντας επί της ουσίας το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για ένα νοικοκυριό.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ