Έρχεται το ηλεκτρικό Renault Twingo -Η νέα συμφωνία για την εξέλιξή του

Renault Twingo

Μετά το “ναυάγιο” των συνομιλιών της με τη Volkswagen, η Renault συμφώνησε με μία κινεζική εταιρεία για την εξέλιξη του μικρότερου και πιο προσιτού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ο γαλλικός όμιλος, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Luca de Meo, πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να διαμορφώσουν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ένα “κοινό μέτωπο” απέναντι στην επέλαση του κινεζικού ανταγωνισμού - και μάλιστα προχώρησε σε συνομιλίες με τον όμιλο Volkswagen για τη διαμόρφωση κρίσιμων συνεργειών στην ηλεκτροκίνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως τίποτα από αυτά δεν προχώρησε, και έγινε σαφές ότι είναι δύσκολο οι ευρωπαϊκές εταιρείες να συνεργαστούν στην εξέλιξη φτηνών ηλεκτρικών αυτοκινήτων απέναντι στις κινεζικές προτάσεις. Εξάλλου, επί του θέματος αυτού ετοιμάζεται να νομοθετήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβάλλοντας επιπλέον δασμούς στα EV που προέρχονται από την Κίνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα περιβάλλον όπου η άνθηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιβραδύνεται, και η πλειοψηφία των κατασκευαστών βλέπει ότι χρειάζεται να κατασκευάσουν μικρότερα και πιο προσιτά EV - τα οποία ήδη προσφέρουν στην Ευρώπη πολλές κινεζικές εταιρείες που ήδη έχουν γίνει κολοσσοί της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault, Luca de Meo
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault, Luca de Meo

Η Κίνα έχει προχωρήσει με ραγδαίους ρυθμούς στην εξέλιξη της τεχνολογίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και έχει πετύχει ευεργετικές οικονομίες κλίμακας στην παραγωγή τους. Με αυτά τα δεδομένα, η Renault αποφάσισε να συνεργαστεί με μία κινεζική εταιρεία (που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποια θα είναι) για την εξέλιξη του νέου Twingo -του μικρού της αυτοκινήτου πόλης- ώστε να γίνει εφικτό να το διαθέτει με αρχική τιμή κάτω από τις 20.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ampere, στη Γαλλία, θα είναι υπεύθυνη μόνο για το σχεδιασμό και τα μηχανικά μέρη (όπως οι αναρτήσεις) του Twingo EV, ενώ και η παραγωγή του αυτοκινήτου θα λαμβάνει χώρα στην ήπειρό μας - στο εργοστάσιο της Renault στη Σλοβενία που κατασκευάζει σήμερα την τρέχουσα γενιά του Twingo.

Η Renault διευκρινίζει ότι η συνεργασία με τους Κινέζους για το Twingo δεν σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις που είχε με τον όμιλο Volkswagen, νωρίτερα φέτος. Οι Γερμανοί, σε αντίθεση με τη Renault, αποφάσισαν να κινηθούν αυτόνομα για την εξέλιξη του δικού τους ηλεκτρικού πόλης των 20.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ