Μέσα στο 2022 το επιβλητικό Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ionic 6

Μία ακόμα ηλεκτροκίνητη πρόταση πρόκειται να προσθέσει στην γκάμα της η Hyundai, δίνοντας το πράσινο φως για την παραγωγή του Ioniq 6.

Άκρως εντυπωσιακή αναμένεται η συνέχεια στην πορεία εξηλεκτρισμού που έχει χαράξει η Hyundai. Μετά το Kona Electric και το Ioniq 5, οι Κορεάτες ετοιμάζουν να περάσουν στην παραγωγή μια ακόμα πρόταση, ενισχύοντας περαιτέρω το ηλεκτροκίνητο οπλοστάσιό τους. Ο λόγος για το Ioniq 6, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα αποτελέσει την έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού Prophecy Concept, διεκδικώντας τον τίτλο της κορυφαίας ηλεκτροκίνητης επιλογής στην γκάμα της Hyundai.

Το Ioniq 6 θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Ioniq 5 μόνο που οι αυξημένες διαστάσεις του θα του επιτρέψουν να φιλοξενήσει μεγαλύτερες μπαταρίες, με τη μέγιστη αυτονομία να αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξει και Ioniq 7, ήτοι ένα crossover στα μέτρα και τα σταθμά του κυρίαρχου Tesla Model X.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hyundai Ionic 6

Στόχος της Hyundai είναι το 2021 να διαθέσει 160.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αριθμός που δεν απέχει από την πραγματικότητα αν αναλογισθεί κανείς ότι μόνο για το Ioniq 5 η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεχθεί περισσότερες από 40.000 προπαραγγελίες. Έως και το 2025 η Hyundai θα διαθέτει στην γκάμα της 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, στοχεύοντας στην πώληση 560.000 μονάδων σε ετήσια βάση.

Hyundai Ionic 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τώρα στο Ioniq 6, η έναρξη της εμπορικής πορείας του τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2022, ενώ δύο χρόνια αργότερα πρόκειται να ακολουθήσει το Ioniq 7.

Μένει να αποδειχθεί είναι αν η οικογένεια των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Hyundai πρόκειται να αποκτήσει μικρότερα και πιο προσιτά μέλη, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο σε ένα ευρύτερο κοινό τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε μια τεχνολογία, το υψηλό κόστος τη οποίας την καθιστά για τους περισσότερους απαγορευτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ