Η Ferrari αλλάζει ενόψει της ηλεκτρικής της «επανάστασης» το 2025

Ferrari F80 Concept

Είναι μια εποχή θυελλωδών αλλαγών Maranello: πλησιάζοντας στο μεγάλο «σταυροδρόμι» της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, το 2025, η Ferrari αναδομείται ενόψει της έλευσης του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού supercar.

Για την εταιρεία του Enzo Ferrari, του ανθρώπου που ανέκαθεν είχε στο επίκεντρο κάθε δημιουργίας του έναν πανίσχυρο και πολυκύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το cavallino στο ρύγχος θα είναι μία από τις κομβικότερες εξελίξεις στις επτάμισι δεκαετίες της ιστορίας της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εργασία για την πρώτη ηλεκτρική Ferrari έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Modena, αλλά αυτή η ιστορική μετάβαση της εταιρείας απαιτεί, παράλληλα, και τη ριζική αναδιάρθρωσή της. Στόχος είναι να αρχίσει να δομείται η πλήρης ηλεκτρική γκάμα της Ferrari, ενόψει ενός μέλλοντος που θα αφήσει οριστικά -με το γύρισμα της δεκαετίας- τον θερμικό κινητήρα στον πάτο του πηγαδιού της αυτοκινητικής λήθης.

Η επάνδρωση των νέων κορυφαίων διοικητικών θέσεων έχει, σύμφωνα με τον CEO της Ferrari Benedetto Vigna, στόχο «να καθορίσει τη στρατηγική ενίσχυσης της μοναδικότητας της εταιρείας, να εμπλουτίσει την λαμπρότητα των προϊόντων, να μείνει πιστή στο αγωνιστικό της DNA και να αφοσιωθεί στο μηδανικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα το 2030».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή τη μετάβαση της Ferrari, ορισμένες από τις κορυφαίες θέσεις αναλαμβάνουν οι Gianmaria Fulgenzi (νέος διευθυντής προϊοντικής εξέλιξης), Ernesto Lasalandra (διευθυντής έρευνας και εξέλιξης στην STMicroelectronics), Angelo Pesci (επικεφαλής προμηθειών και ελέγχου ποιότητας) και Andrea Antichi (γενικός διευθυντής παραγωγής).

Ο τομέας τεχνολογίας και υποδομών -με διευθυντή τον Davide Abate- θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον τομέα ψηφιακών τεχνολογιών και δεδομένων, του οποίου θα ηγείται η Silvia Gabrielli, με κεντρικό στόχο και των δύο την ψηφιακή μεταμόρφωση των αυτοκινήτων της Ferrari.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τις διοικητικές αλλαγές και την επάνδρωση των αντίστοιχων τμημάτων με νέους και εξειδικευμένους εργαζόμενους, η Ferrari χαρακτηρίστηκε από τη Morgan Stanley ως ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων του μέλλοντος - από το πεπρωμένο του οποίου δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε καν το cavallino του Enzo.

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ