Η Alpine έτοιμη για το πρώτο υψηλών επιδόσεων SUV

Alpine SUV

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά SUVs που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Alpine, θα βρουν μπροστά τους τις νέες Porsche Cayenne και Macan. Η δε οικονομική της επιτυχία, βασίζεται εν πολλοίς στην πορεία της στην αμερικανική αγορά.

Αυτή την στιγμή η Alpine διαθέτει μονάχα ένα μοντέλο στις τάξεις της, το Α110, που εξοπλίζεται με θερμικό κινητήρα. Από το τέλος του 2024 και μετά έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει 100% ηλεκτρικό, ενώ παράλληλα θα έχουμε την παρουσίαση του ολοκαίνουριου Renault 5, αλλά και ένα SUV compact διαστάσεων, το οποίο θα χρησιμοποιεί το πάτωμα τωνRenault Megane E-Tech και Nissan Ariya.

Το λανσάρισμα του δεύτερου μοντέλου αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά και ταυτόχρονα θα πρέπει να βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε να την εδραιώσει στην Αμερική.

Όπως αναφέρει και το αφεντικό της Alpine, Laurent Rossi, οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν τον κύριο προορισμό για αυτοκίνητα αυτού του είδους. Και μην ξεχνάμε πως οι Γάλλοι ετοιμάζουν άλλο ένα, μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV, για το 2027-2028.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν αυτά τα δύο καταφέρουν να κοντράρουν στα ίσα τις αντίστοιχες Porsche Cayenne και Macan, πόσο μάλλον να τις νικήσουν, τότε φανταστείτε τι δυναμική μπορεί να αποκτήσουν στην κατηγορία τους τα επόμενα χρόνια.

Στόχος της εταιρείας είναι να συνδέσει το όνομά της με ένα brand σπορ-πολυτελών αυτοκινήτων, που να σημειώνει γύρω στις 150.000 πωλήσεις κάθε χρόνο μέχρι το 2030.

Υπενθυμίζουμε πως η Renault δεν κατάφερε ποτέ στο παρελθόν να εδραιωθεί στις ΗΠΑ, αν και είχε παρουσία όπως και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Η Alpine θα πρέπει να πετύχει λοιπόν εκεί, που η μητρική της τόσα χρόνια αποτύγχανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ