Αμιγώς ηλεκτρικό το νέο Volvo XC60

Volvo XC60

Η νέα γενιά του μεσαίου SUV της Volvo αναμένεται να διατίθεται αποκλειστικά σε ηλεκτρική έκδοση - χρησιμοποιώντας εξελιγμένης τεχνολογίας μπαταρίες που η εταιρεία θα παράγει σε συνεργασία με τη σουηδική Northvolt.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, το αμιγώς ηλεκτρικό XC60 θα ακολουθήσει την πρόσφατη παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού της Volvo, του XC40 Recharge, και θα ενταχθεί στο πλάνο της σουηδικής εταιρείας που προβλέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά τα μισά αυτοκίνητα της γκάμας της μέχρι το 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα της συνεργασία με τη Northvolt προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, για τη μακροχρόνια εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών. Εξάλλου, το πλάνο ηλεκτροκίνησης της Volvo συνεχίζεται και μετά το 2025, με απότερο σκοπό την εγκατάλειψη των κινητήρων εσωτερικής καύσης και τον «εξ-ηλεκτρισμό» όλης της γκάμας ως το τέλος της δεκαετίας.

Τις λεπτομέρειες αυτού του πλάνου, και της συνεργασίας με τη Northvolt για την εξέλιξη των νέας γενιάς μπαταριών, θα ανακοινώσει η Volvo την επόμενη Τετάρτη 30/6.

Το ηλεκτρικό XC60 πιστεύεται ότι θα βγει στην παραγωγή το 2024, αφού πρώτα μεσολαβήσει του χρόνου η έναρξη της λειτουργίας του νέου κέντρου έρευνας και εξέλιξης που κατασκευάζουν στη Σουηδία η Volvo και η Northvolt.

Στο επόμενο στάδιο, της ολοκληρωτικής στροφής της Volvo προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα το δεύτερο μισό της δεκαετίας μας, οι δύο σουηδικές εταιρείες προγραμματίζουν την κατασκευή νέου εργοστασίου μπαταριών σε αδιευκρίνιστο, μέχρι στιγμής, σημείο της Ευρώπης.

Το εργοστάσιο μπαταριών θα χρησιμοποιεί ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές και θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής που θα αγγίζει μέχρι και τις 50 γιγαβατώρες (GWh) το χρόνο. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, το νέο εργοστάσιο θα είναι έτοιμο το 2026, δημιουργώντας 3.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Hakan Samuelsson δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Northvolt θα εξασφαλίσει την προμήθεια υψηλής ποιότητας, πιο βιώσιμων κυψελών ενέργειας για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της σουηδικής εταιρείας, αλλά και θα βοηθήσει στην ενίσχυση των δυνατότητων εξέλιξης της τεχνολογίας της ίδιας της Volvo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ