H Tesla δεν εξελίσσει το φτηνό ηλεκτρικό των 21.000 ευρώ

Tesla Charging

Δια στόματος του ίδιου του Elon Musk, η Tesla διέψευσε τις φήμες ότι εξελίσσει ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της τάξης των περίπου 21 χιλιάδων Ευρώ - όμως, ο Αμερικανός δεν αρνήθηκε ότι το σκέφτεται για το μέλλον.

Η φημολογία για την εξέλιξη του ηλεκτρικού Tesla των 21 χιλιάδων Ευρώ κυκλοφορεί εδώ και μήνες, και στην πρόσφατη διαδικτυακή παρουσίαση από τον Elon Musk των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ο Αμερικανός ρωτήθηκε σχετικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προς το παρόν δεν δουλεύουμε πάνω στο αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων», είπε ο Musk. «Κάποια στιγμή θα το κάνουμε, όμως έχουμε πολλά στο κεφάλι μας αυτή τη στιγμή - υπερβολικά πολλά, για να είμαι ειλικρινής».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μάλιστα, σημείωσε ότι η σημαντικότερη εξέλιξη για την οικονομική μετακίνηση δεν είναι ένα φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά το πότε θα είναι έτοιμα τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα.

Όταν συμβεί αυτό, τόνισε, το κόστος μετακίνησης θα γίνει 4 ή 5 φορές μικρότερο. Προφανώς εννοεί ότι θα είναι πολύ πιο οικονομικό για τους ανθρώπους να μετακινούνται με αυτόνομα ηλεκτρικά ταξί, αντί να αγοράζουν και να συντηρούν οι ίδιοι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο - έστω και φτηνό.

Πάντως, ίσως ένα οικονομικό και προσιτό Tesla να μην είναι προς το συμφέρον της αμερικανικής εταιρείας, καθώς δεν θα είναι αρκετά προσοδοφόρο - και επιπλέον ίσως να μην μπορεί να ενταχθεί στην πολιτική της εταιρείας να παρέχει πολυτελή και πλήρως ψηφιακά και εξοπλισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ειδικά μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με «πολλά που έχει στο κεφάλι της» η Tesla, η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μια πολύ πιεσμένη περίοδος για την αμερικανική εταιρεία - χάρη, κυρίως, στην παγκόσμια έλλειψη microchips που έχει καθυστερήσει την έναρξη της παραγωγής μεταξύ άλλων και των Cybertruck και Roadster μέχρι νεοτέρας, και σίγουρα όχι πριν το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ