Ο πόλεμος των φορτιστών -Η Siemens πετάει το γάντι στην Tesla με γιγαντιαία επένδυση

Electrify America Siemens

Με επένδυση της τάξης των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, η Siemens απέκτησε μερίδιο στο μεγάλο αμερικανικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW - με σκοπό να ανταγωνιστεί τους Superchargers της Tesla.

Η τεράστια επένδυση της Siemens της εξασφάλισε ένα σημαντικό μερίδιο της Electrify America (EA), της αμερικανικής εταιρείας φόσρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων - η οποία είναι θυγατρική του ομίλου Volkswagen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι η πρώτη εξωτερική χρηματοδότηση που δέχεται η ΕΑ, στην οποία η Volkswagen έχει ήδη επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Και έγινε, όπως διευκρίνισε η τελευταία, εξαιτίας της κεκτημένης ταχύτητας που έχει αποκτησει η ΕΑ με τη ραγδαία της ανάπτυξη, αλλά και βάσει της αξίας που θα αποκτήσει η εταιρεία μακροχρόνια.

Η Electrify America, παράλληλα, θα επωφεληθεί από τις υποδομές της Siemens Smart Infrastructure, για τη δημιουργία πιο αξιόπιστων σταθμών φόρτισης - συγκεκριμένα, για τη θέσπιση ενός πιο απλοϊκού τρόπου «επικοινωνίας» κάθε είδους ηλεκτρικού αυτοκινήτου με το φορτιστή, ώστε να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία της σύνδεσης και της χρέωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι, με τον τρόπο αυτό, η Volkswagen, η ΕΑ και τώρα η Siemens επιθυμούν να ανταγωνιστούν την Tesla, που παρέχει στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της -μέσω του δικτύου των Superchargers- την απλούστερη και ευκολότερη φόρτιση, που δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από τη σύνδεση του αυτοκινήτου με το φορτιστή. Σημειώστε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί και στην Ελλάδα οι πρώτοι Tesla Superchargers.

Στα πλάνα των επενδύσεων των τριών εταιρειών βρίσκονται και άλλες ιδέες - όπως η δημιουργία χώρων ξεκούρασης και αναψυχής στους σταθμούς φόρτισης, καθώς και η τοποθέτηση φορτιστών στους χώρους στάθμευσης των υποκαταστημάτων της Τράπεζας της Αμερικής. Με αυτόν τον τρόπο, και βάσει της τεράστιας αμερικανικής αγοράς, το δίκτυο φόρτισης στις ΗΠΑ αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ