Δείτε πώς το φεγγάρι ζαλίζει τον αυτόματο πιλότο της Tesla (Video)

Tesla Autopilot

Έναν ακόμα πονοκέφαλο καλείται να αντιμετωπίσει η Tesla, καθώς το σύστημα αυτόνομης οδήγησης διαβάζει το φεγγάρι ως φωτεινό σηματοδότη επιβραδύνοντας.

Η σχέση που έχει αναπτύξει ο Elon Musk με το διάστημα και τα… ουράνια σώματα είναι γνωστή, αυτό που ίσως να μην είναι γνωστό ότι την ίδια αδυναμία για την απεραντοσύνη του διαστήματος εμφανίζουν και τα μοντέλα της Tesla.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το περίφημο Autopilot έχει στραμμένο το βλέμμα του στον ουρανό εντοπίζοντας τη θέση αλλά και το… χρώμα του φεγγαριού.

Η συγκεκριμένη δεξιότητα του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla δεν ακούγεται απαραίτητα κακή, ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται.

Κι αυτό γιατί το Autopilot διαβάζει το φεγγάρι ως φωτεινό σηματοδότη, ο οποίος ετοιμάζεται να… κοκκινίσει, δίνοντας εντολή στο αυτοκίνητο να επιβραδύνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη… δυσλειτουργία δεν αποτελεί τη μοναδική παιδική «ασθένεια» του Autopilot της Tesla, γεγονός που έχει αναγκάσει τους εκπροσώπους της αμερικανικής φίρμας να επαναλαμβάνουν ότι πρόκειται για ένα σύστημα υποβοήθησης το οποίο απαιτεί έστω και την ελάχιστη συμμετοχή του οδηγού στη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, το φεγγαροχτυπημένο Autopilot αναμένεται να βελτιωθεί σε κάποια από τις επόμενες over the air αναβαθμίσεις, στις οποίες πρόκειται να συμπεριληφθεί και η ικανότητα να αντιλαμβάνεται τη χρήση φλας από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζει βάσει μίας ακόμα παραμέτρου την ταχύτητα και την πορεία του αυτοκινήτου.

Διαβάστε περισσότερα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ