Έτσι “φορτίζεις” σε μόλις 3 λεπτά το ηλεκτρικό σου (video)

NIO Power Swap Station 2.0 1

Για να αποκτήσεις φουλ αυτονομία στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να το πριζώσεις, αλλά να αλλάξεις την άδεια μπαταρία με μία πλήρως φορτισμένη.

Η Nio είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας και πρόσφατα κυκλοφόρησε την δεύτερη γενιά του σταθμού αλλαγής μπαταριών. Η νέα υπηρεσία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από τους πελάτες της, με τη Nio να έχει τοποθετήσει από τις αρχές του έτους πάνω από 800 σταθμούς αλλαγής μπαταριών. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2022 αναφέρει ότι θα υπάρχουν πάνω από 1.300 τέτοιοι σταθμοί.

NIO Power Swap Station 2.0 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παράδειγμα της Nio δεν είναι μοναδικό, υπάρχουν μερικοί σταθμοί και στις Η.Π.Α., είναι όμως το πιο πετυχημένο, καθώς υπάρχει αυξημένη κίνηση στους σταθμούς σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, πολλοί άλλοι κατασκευαστές ηλεκτρικών ηλεκτρικών και μπαταριών στην Κίνα έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν και αυτοί σταθμούς αλλαγής μπαταριών.

NIO Power Swap Station 2.0 3

Το NIO Power Swap Station 2.0 είναι ο πρώτος σταθμός αλλαγής μπαταριών μαζικής παραγωγής στον κόσμο που έχει πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία. Κάθε σταθμός διαθέτει 239 αισθητήρες και τέσσερις υπολογιστές που φροντίζουν για την σωστή και ασφαλή διαδικασία αλλαγής της μπαταρίας.

NIO Power Swap Station 2.0 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός επιλέγει από την εφαρμογή που υπάρχει στο σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου την έναρξη της διαδικασίας, με το όχημα να ελέγχεται πλήρως από τα δεδομένα που του στέλνουν οι αισθητήρες. Η διαδικασία αλλαγής της μπαταρίας διαρκεί μόλις 3 λεπτά, με κάθε σταθμός να μπορεί να πραγματοποιήσει 312 αλλαγές την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ