Ετοιμάζεται το νέο SUV πόλης της Renault

Renault 4ever

Το επερχόμενο 4L θα παρουσιαστεί το 2025 και η σχεδίασή του θα φέρει πολλά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο 4Ever Trophy.

Η Renault έχει στα σκαριά τη νέα γενιά του εμβληματικού 4L, ενός νέου αστικού SUV με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα εμπλουτίσει την γκάμα της γαλλικής φίρμας.

Renault 4ever Trophy Concept 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της Renault είναι να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή ορισμένα εμβληματικά μοντέλα για να εμπλουτίσει την γκάμα της και να ανανεώσει την εικόνα της. Την συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας έχουν ακολουθήσει και άλλοι κατασκευαστές, και η Renault δεν θέλει να χάσει αυτή την ευκαιρία.

Αρχικά, η Renault θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2024 το πολυαναμενόμενο R5 που θα διατίθεται και σε έκδοση Alpine μετά από λίγους μήνες, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει το R4. Το τελευταίο θα έχει μήκος 4,16 μέτρων και από πλευράς διαστάσεων θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο αυτοκίνητο πόλης και το compact crossover Captur.

Renault 4ever Trophy Concept 3

Παρά το γεγονός ότι και τα δύο νέα μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά, οι «συμβατικές» επιλογές θα παραμείνουν στην γκάμα της Renault, με το Clio να ανανεώνεται μέσα στο 2023 και να αντικαθίσταται το 2026. Το ίδιο χρονοδιάγραμμα «ζωής» θα ακολουθήσει και το Captur.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της Renault, Gilles Vidal, η έκδοση παραγωγής του νέου 4L θα ενστερνιστεί αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου 4Ever, σε μια πιο ήπια εφαρμογή τους.

Renault 4ever Trophy Concept 4

Συνολικά, η σχεδίαση του νέου Renault 4L θα θυμίζει αρκετά τον πρόγονό του, με «τετράγωνη» αισθητική, στρογγυλούς προβολείς και μεγάλη πίσω πόρτα που θα εξασφαλίζει και πολύ χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

Το νέο R4 θα μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη με το R5 για λόγους μείωσης του κόστους. Η κοινή πλατφόρμα θα είναι η νέα CMF-B EV που αποτελεί εξέλιξη αυτής των Clio και Captur. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο νέος ηλεκτροκινητήρας e-PT 100 που παράγεται στην Γαλλία και διατίθεται σε δύο εκδόσεις.

Renault 4ever Trophy Concept 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μία έκδοση του νέου R4 θα αποδίδει 125 ίππους και η ισχυρότερη 150, ενώ παρόμοια δυνατότητα θα υπάρχει και στα πακέτα μπαταριών. Τα τελευταία θα είναι ιόντων λιθίου, θα συναρμολογούνται από την Envision και θα προσφέρονται με χωρητικότητα 42 ή 52 kWh. Στόχος της γαλλικής εταιρείας είναι το νέο ηλεκτρικό R4 να έχει αυτονομία κοντά στα 420 χλμ.

Το νέο ηλεκτρικό Renault 4L θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2025 και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς θα κάνει την εμφάνισή της και η επαγγελματική έκδοση που δεν θα διαθέτει πίσω καθίσματα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ