Έρχεται το νέο μικρό ηλεκτρικό του Ομίλου Volkswagen

UrbanRebel

Το νέο αστικό ηλεκτρικό μοντέλο των CUPRA, Skoda και Volkswagen θα κατασκευάζεται στην Ισπανία και αποτελεί μέρος μίας τεράστιας επένδυσης του Ομίλου VW, ύψους 10 δισ. ευρώ.

Οι CUPRA, Skoda και Volkswagen θα λανσάρουν μέχρι το 2025 από ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασίζεται στην μικρότερη εκδοχή της διαμορφώσιμης πλατφόρμας MEB και θα κατασκευάζονται στην Ισπανία.

VW ID. Life 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα μοντέλα παρουσιάστηκαν υπό μορφή σκίτσου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου VW, Herbert Diess, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “τα νέα μοντέλα θα κάνουν πιο εύκολη την πρόσβαση στην ηλεκτροκίνηση και θα δώσουν ώθηση σε έναν σύγχρονο τρόπο μετακίνησης”.

Η είδηση ότι τα νέα compact ηλεκτρικά μοντέλα θα κατασκευαστούν στην Ισπανία πηγάζει από το γεγονός ότι ο Όμιλος VW ετοιμάζει μια τεράστια επένδυση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στην περιοχή του Sagunto για την προμήθεια των εργοστασίων στο Martorell και την Pamplona.

VW Spain Gigafactory

Είναι το τρίτο από τα έξι εργοστάσια μπαταριών που θα κατασκευάσει ο όμιλος VW στην Ευρώπη έως το 2030, με τα δύο πρώτα να δημιουργούνται στη Γερμανία και τη Σουηδία. Οι χώρες που διεκδικούν τις υπόλοιπες τρεις “θέσεις” είναι η Τσεχία, η Σλοβακία, η Πολωνία και η Ουγγαρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ομίλου περιγράφεται ως “η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έγινε ποτέ στην Ισπανία”, με τον γερμανικό Όμιλο να αναφέρει ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στη χώρα.

CUPRA UrbanRebel 2

Το νέο εργοστάσιο μπαταριών θα τροφοδοτείται με ενέργεια από ένα τεράστιο πάρκο ηλιακών πάνελ που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 10 χλμ., θα έχει ετήσια παραγωγή 40 GWh και θα καταλαμβάνει έκταση 200 εκτάρια. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και οι μπαταρίες θα αρχίσουν να παράγονται το 2026.

Τα νέα mini ηλεκτρικά μοντέλα θα βασίζονται στη νέα πλατφρόμα MEB Entry, που σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιεί μέρη αυτής του των μικρομεσαίων CUPRA Born και VW ID.3, και θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα ηλεκτρικά SEAT Mii, Skoda Citigo και VW Up.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
VW Urban EV

Η Volkswagen παρουσίασε ένα πρωτότυπο ενός αστικού ηλεκτρικού μοντέλου, το ID. Life, στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα η ομάδα σχεδιασμού του αυτοκινήτου είχε επιστρέψει στο ατελιέ της για να διαφοροποιήσει τη ρετρό εμφάνισή του με πιο φουτουριστικά στοιχεία.

Το σκίτσο που παρουσιάστηκε από τον κ. Diess μας δείχνει μια εντελώς διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση για το νέο μικρό ηλεκτρικό της VW, με την απλοϊκή και πιο τετράγωνη σιλουέτα του ID. Life να αποκτά περισσότερες καμπύλες και αιχμηρό εμπρός μέρος.

CUPRA Urban EV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ισπανικό “στρατόπεδο”, η σχεδίαση του μικρού ηλεκτρικού της CUPRA θα αποτελεί μία εξέλιξη του πρωτότυπου UrbanRebel με τα έντονα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με το σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα να μας δείχνει ένα πιο ήπιο, αλλά δυναμικό παρουσιαστικό του μοντέλου. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η πίσω φτερούγα και το εμπρός splitter θα φύγουν, ενώ οι δύο επιπλέον πόρτες είναι σίγουρο ότι θα έχουν και μεγαλύτερο πίσω παράθυρο.

Από την άλλη, ενώ τα δύο παραπάνω αυτοκίνητα θα αποτελούν εξέλιξη πρωτότυπων που έχουν παρουσιαστεί και έχουν δεχθεί την αντίδραση του κοινού, το αδελφό μοντέλο της Skoda το βλέπουμε πρώτη φορά στο σκίτσο του κ. Diess. Μάλιστα, το νέο αστικό ηλεκτρικό της Skoda θα φέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας που ονομάζεται “Modern Solid”.

Skoda Urban EV

Το πρωτότυπο του νέου μικρού ηλεκτρικού Skoda θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022, αλλά ήδη μπορούμε να καταλάβουμε από το σκίτσο ότι το νέο μοντέλο θα προσπαθήσει να συνδυάσει την απλότητα και την χρηστικότητα που χαρακτηρίζουν τη φίρμα, με τις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ