Έρχεται το νέο μικρό SUV της Toyota

Toyota Small EV SUV 1

Η Toyota θα επεκτείνει την ευρωπαϊκή της γκάμα με ένα μικρό αστικό SUV που θα κινείται από ένα αρκετά αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το νέο μικρό SUV αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου που θέλει την ιαπωνική εταιρεία να διαθέτει 30 νέα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030. Ακριβής ημερομηνία παρουσίασης του νέου αστικού SUV δεν υπάρχει, αλλά σύμφωνα με στελέχη της Toyota θα γίνει αρκετά άμεσα.

Το νέο μοντέλο, το πρωτότυπο του οποίου η Toyota ονομαζει “bZ Small Crossover”, θα αποτελεί μέρος της γκάμας του sub-brand bZ (Beyond Zero) και θα ακολουθήσει την κυκλοφορία του μεσαίου ηλεκτρικού SUV bZ4X την επόμενη χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bZ Small Crossover Concept

Το πρωτότυπο bZ Small Crossover παρουσίαστηκε σήμερα μαζί με άλλα 11 ηλεκτρικά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, προϊδεάζοντάς για την επιθετική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Στην εκδήλωση αναφέρθηκε ότι νέο ηλεκτρικό αστικό SUV είναι ειδικά εξελιγμένο για τις απαιτήσεις του κοινού της Ευρώπης, διαθέτει άνετο εσωτερικό και μικρή μπαταρία, ενώ στελέχη της εταιρείας υποσχέθηκαν μια ιδιαίτερα χαμηλή μέση κατανάλωση ρεύματος, που κυμαίνεται γύρω από τις 12,5 kWh/100 χλμ..

Η σχεδίαση του πρωτότυπου έχει επιρροές από τη νέα γενιά του Aygo X και διατηρεί το ανασηκωμένο 5θυρο αμάξωμα με τα στυλιστικά στοιχεία από τις κατηγορίες των SUV. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι σε ποια πλατφόρμα βασίζεται, με τις υποψήφιες να είναι είτε η νέα E3 είτε η e-TNGA που γνωρίζουμε από το bZ4X.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ