Επίσημο: Η κινέζικη BYD στην Ελλάδα

BYD ETP3

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα εισέρχεται στην ελληνική αγορά, ξεκινώντας τη συνεργασία της με την ελληνική εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα και φορτηγά της BYD πρόκειται να υποδεχθεί η ελληνική αγορά τους προσεχείς μήνες μετά και την επισημοποίηση της συνεργασίας της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της BYD, η διάθεση των ηλεκτροκίνητων προτάσεών της θα ξεκινήσει από τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας και στην γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων και φορτηγών θα περιλαμβάνονται όλοι οι τύποι και οι εκδόσεις.

BYD Ελλάδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερις διαφορετικούς τύπους οχημάτων, ξεκινώντας από ένα αστικών διαστάσεων επαγγελματικό van και καταλήγοντας στον ηλεκτροκίνητο τράκτορα, τον πρώτο που προσφέρεται στη χώρα μας.

Μάλιστα, οι πρώτες παραδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της BYD στην ελληνική αγορά είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2022, ενώ από την πρώτη στιγμή παρουσίας της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας θα προσφέρονται και όλες οι απαραίτητες after sales υπηρεσίες.

«Επιλέξαμε την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ως συνεργάτη μας για τα eTrucks στην Ελλάδα λόγω της μεγάλης εμπειρίας τους στη διανομή και την κατασκευή που σχετίζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία μετρά 99 χρόνια», δήλωσε ο Isbrand Ho, Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Europe.

BYD Ελλάδα

«Είναι ευρέως αναγνωρισμένοι ως γνώστες της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ελληνικής αγοράς και η γνώση τους για την αγορά, τους καταναλωτές και η υποστήριξη που μπορούν να παράσχουν, τους καθιστά τον ιδανικό συνεργάτη για την BYD», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ο Πέτρος Πλακάκης, Business Unit Manager, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποτελούμε τον επίσημο εισαγωγέα των eTrucks και eVans της BYD στην Ελλάδα, γεγονός που μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών προτάσεων στους πελάτες μας που είναι ευαισθητοποιημένοι γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από το δίκτυό μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα προσφέρουμε υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και υποστήριξη στους εταιρικούς πελάτες μας που επιζητούν τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη μέγιστη αξιοποίηση του στόλου τους».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η BYD διαθέτει μια πορεία 26 ετών στην έρευνα και την εξέλιξη μπαταριών και είναι ο μοναδικός κατασκευαστής στον πλανήτη που παράγει τόσο το πλαίσιο, τους κινητήρες και τα μοτέρ των ηλεκτροκίνητων προτάσεών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ