Δείτε πώς παράγεται στην Κίνα ένα Tesla Model Y (Video)

Tesla Model Y Testing

Η Tesla δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό video που απεικονίζει τον τρόπο που κατασκευάζεται, και που δοκιμάζεται για την αντοχή του, ένα Tesla Model Y στο εργοστάσιο Tesla Giga Shanghai.

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη της Κίνας είναι, αυτή τη στιγμή, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον πλανήτη - στη χώρα όπου έχει ανελιχθεί σήμερα στη μεγαλύτερη αγορά -όχι μόνο ηλεκτρικών, αλλά και συμβατικών- αυτοκινήτων του κόσμου.

Η εμπειρία της παραγωγής και της δοκιμής των αυτοκινήτων του TGS γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι αφενός η κατασκευή του εργοστασίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, και αφετέρου ότι δεν έχει κλείσει καν ακόμα ούτε δύο χρόνια λειτουργίας - καθώς μόλις στα τέλη του 2019 ξεκίνησε εκεί η παραγωγή του Tesla Model 3, και φέτος προστέθηκε και του Model Y.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξίσου σημαντικό, ειδικά για την ανάπτυξη και την κερδοφορία της Tesla, είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα εξαρτήματα των αυτοκινήτων παράγονται μέσα στις πύλες του εργοστασίου - συμπεριλαμβανομένων και των κυψελών των μπαταριών, σε δύο μεγάλα χημικά εργαστήρια.

Για την παραγωγή του Model Y απαιτήθηκε η κατασκευή μιας δεύτερης μεγάλης εγκατάστασης, και ενδεχομένως μόνο ο Elon Musk αυτοπροσώπως να ξέρει αν θα υπάρξει και τρίτη εγκατάσταση για κάποιο από τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla.

Στα παρακάτω videos φαίνονται 25 βήματα της Tesla στον τομέα του ελέγχου ποιότητας. Κάποια από τα βήματα αυτά είναι ο μη καταστρεπτικός έλεγχος (NDT) των συγκολλήσεων με τη χρήση υπερήχων και ακτινών Χ, ο έλεγχος των πεπιεσμένων εξαρτημάτων, του εσωτερικού, των φώτων και της βαφής, η λεπτομερής μέτρηση των διαστάσεων κάθε εξαρτήματος, η διακρίβωση αν υπάρχει διαρροή από το κλιματιστικό σύστημα ή εισροή αέρα σε υψηλή ταχύτητα, η δοκιμή του αντιθαμβωτικού του παρ-μπριζ και η μεταλλογραφική ανάλυση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ