Αυτόνομα ασθενοφόρα εξελίσσει η Volkswagen

Volkswagen ID Buzz

Στο μέλλον τα ασθενοφόρα δεν θα διαθέτουν οδηγό. Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται ένα νέο project το οποίο φέρει την υπογραφή της Volkswagen.

To μέλλον της αυτοκίνησης δεν είναι μόνο ηλεκτρικό αλλά και… αυτόνομο. Έτσι, λοιπόν, τα οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν στο μέλλον δεν θα προϋποθέτουν την παρουσία ενός οδηγού πίσω από το τιμόνι τους καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στους δρόμους ακολουθώντας τις οδηγίες ενός πανίσχυρου υπολογιστή.

Από την αυτονόμηση των οχημάτων, λοιπόν, δεν πρόκειται να εξαιρεθούν και τα ασθενοφόρα, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους αυτοκινητοβιομηχανιών στον πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε αυτό το project.

VW ID Buzz
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To αυτόνομο ασθενοφόρο της Volkswagen βασίζεται στο ηλεκτροκίνητο van της γερμανικής φίρμας, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως ID Buzz και πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής το 2024.

Η ολιστική προσέγγιση που πρόκειται να ακολουθήσει η Volkswagen για την εξέλιξη αυτόνομων και ηλεκτροκίνητων προτάσεων προβλέπει -μεταξύ άλλων- και τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για την κατασκευή τους με απώτερο σκοπό τον περαιτέρω περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους.

Εκτός από ασθενοφόρα, η Volkswagen πρόκειται να εξελίξει και αυτοκινούμενα ταξί στην ίδια ακριβώς λογική, δημιουργώντας έναν στόλο οχημάτων τα οποία θα μπορούν να κινούνται αποδοτικότερα και ασφαλέστερα από τα σημερινά.

Φυσικά θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνο ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε τα αυτόνομα οχήματα να αναλάβουν υπηρεσία και να αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αυτοκίνηση.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ