Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά της Honda, αλλά μόνο για την Κίνα

Honda Ye Series EV

Μια τριάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων -ένα Sedan, ένα Crossover και ένα SUV- με την ονομασία Ye Series θα παρουσιάσει η Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, τα οποία προορίζει αποκλειστικά για την αγορά της ασιατικής χώρας.

Τα ηλεκτρικά αυτά Honda θα προστεθούν από το τέλος του 2024 δίπλα στην ήδη υπάρχουσαν σειρά e:N - που πωλείται επίσης και στην Κίνα. Σε πρώτη φάση θα λανσαριστούν τα Ye P7 (το Crossover) και Ye S7 (το SUV), τα οποία βασίζονται σε μια ολοκαίνουρια ηλεκτρική πλατφόρμα με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, που τα καθιστούν πισωκίνητα ή τετρακίνητα αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Honda, οι εκδόσεις με την κίνηση στους πίσω τροχούς θα προσφέρουν δυναμική και ψυχαγωγική οδική συμπεριφορά, ενώ οι τετρακίνητες θα εστιάζουν στην υψηλότερη ισχύ και στην ακρίβεια της απόκρισης στο δρόμο. Αυτό φαίνεται και στην εμφάνιση, καθώς το S7 δείχνει -από τις πρώτες εικόνες- να έχει λίγο πιο αιχμηρό και σπορ σχεδιασμό.

Το Ye GT είναι προς το παρόν ένα πρωτότυπο, στο οποίο θα βασιστεί σύντομα η έκδοση παραγωγής του ιαπωνικού ηλεκτρικού sedan. Η σιλουέτα του παραπέμπει σε Coupe, με αιχμηρά φωτιστικά σώματα και δυναμικές γραμμές, που καταλήγουν σε liftback ουρά.

Προς το παρόν η Honda δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για τις προδιαγραφές του GT, αλλά αναφέρει ότι η φιλοσοφία του θα είναι “να παρέχει την απόλυτη οδηγική εμπειρία”. Παράλληλα, στο εσωτερικό του, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Honda που θα εμπλουτιστεί με ψηφιακή οθόνη εμπρός από τον συνοδηγό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς τα Ye P7 και Ye S7 θα λανσαριστούν στην κινεζική αγορά πριν τελειώσει το 2024, η έκδοση παραγωγής του Ye GT αναμένεται να διατίθεται στους Κινέζους προς το τέλος του 2025. Μέχρι το 2027, δε, η Honda θα λανσάρει στην ασιατική αυτή αγορά συνολικά 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, εκ των οποίων τα 6 θα εμπίπτουν στη σειρά Ye. Από το 2035 οι Ιάπωνες θα πωλούν στην Κίνα αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ