Αστυπάλαια: Με ηλεκτρικά θα κινούνται Αστυνομία και Λιμενικό

vw Αστυπάλαια

Διευρύνεται ο ηλεκτρικός στόλος του Λιμενικού και της Αστυνομίας της Αστυπάλαιας βάσει του ενεργειακού μετασχηματισμού της σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί.

Η ηλεκτρική «μεταμόρφωση» της Αστυπάλαιας, που από κοινού υλοποιεί η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group, προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Τελευταία προσθήκη στον ηλεκτρικό στόλο του νησιού είναι δύο ακόμα ηλεκτρικά σκούτερ SEAT MÓ eScooter 125, τα οποία παραδόθηκαν στην Αστυνομία Αστυπάλαιας.

vw id.4 police
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράδοση των δύο σκούτερ ακολούθησε την αντίστοιχη τριών ID.4, ενός ID.3 και ενός ακόμα eScooter 125 στην Αστυνομία Αστυπάλαιας, το Λιμενικό Σώμα, την Πολιτική Αεροπορία και την τοπική Δημοτική Αρχή, πριν μερικές εβδομάδες.

Παράλληλα, πριν από λίγες μέρες, η Kosmocar διοργάνωσε στο νησί ένα τριήμερο test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ανοικτή συμμετοχή των κατοίκων, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη νέα μορφή κινητικότητας. Διαθέσιμος προς οδήγηση ήταν ένας στόλος αποτελούμενος από μοντέλα της Volkswagen, συγκεκριμένα τα e-up!, ID.3 και ID.4.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας, η συμμετοχή των κατοίκων της Αστυπάλαιας ήταν αθρόα, η εμπειρία για όλους πρωτόγνωρη και το ενδιαφέρον μεγάλο. Πολλές ήταν και οι απορίες, για παράδειγμα σχετικά με τον τρόπο οδήγησης ή τη διαδικασία φόρτισης, με τους ανθρώπους της Kosmocar να παρέχουν όλες τις απαντήσεις στους ενδιαφερόμενους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια περίοδο έγινε η παράδοση και ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις εταιρείες ενοικίασης (Rent a Car) που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ειδικής συνεργασίας με τις επιχειρήσεις αυτές, που στόχο έχει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, για απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας στην ένταξη και διαχείριση ηλεκτρικών οχημάτων στους στόλους τους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ